De belangrijkste uitdagingen voor een startende ondernemer 12
Saved Read later
Deel dit bericht

De belangrijkste uitdagingen voor een startende ondernemer

In 2021 zijn ruim 120.000 nieuwe bedrijven ingeschreven. Dankzij deze nieuwe inschrijvingen bestaan er nu in Nederland ongeveer 2,2 miljoen bedrijven. Is jouw bedrijf één van deze 2,2 miljoen bedrijven? En ben je recent pas met je bedrijf begonnen? Dan ben je ongetwijfeld al tegen enkele uitdagingen aangelopen.

Ondernemen is vallen, opstaan en wederom vallen. Maar, ook weer opstaan. Door continu te leren en door te blijven zetten, ga je uiteindelijk de gewenste successen behalen. In de beginperiode is het daarbij wenselijk om onderstaande uitdagingen ‘op te lossen’.

Administratie/boekhouding sluitend krijgen

Als ondernemer heb je in ons land met enkele verplichtingen te maken. Eén van deze verplichtingen is dat je een sluitende boekhouding hebt. Mocht je geen ervaring met boekhouden hebben, kan dit relatief lastig zijn. Zeker voor een startende ondernemer kan dit daardoor kopzorgen opleveren.

Maar, het is gelukkig mogelijk om je boekhouding relatief makkelijk bij te houden. Dit doe je bijvoorbeeld door een online boekhoudprogramma te gebruiken. Via dit programma kun je factureren, offreren en alle transacties verwerken. Gemak dient de startende ondernemer!

Online vindbaarheid vergroten

Je staat aan het roer van één van de ongeveer 2,2 miljoen bedrijven. Hoe ga je binnen deze ongekende hoeveel bedrijven met jóuw bedrijf opvallen? Om op te kunnen vallen, zou je in de basis je online vindbaarheid moeten vergroten. Daarvoor kun je onder meer onderstaande tips opvolgen:

  • Zorg voor een perfecte website: je bedrijfswebsite moet duidelijk zijn, moet snel zijn, moet overzichtelijk zijn en moet potentiële klanten direct aanspreken. Om dit te behalen, kun je het beste een goede webdesigner
  • Zorg voor de perfecte content: niet alleen je website moet perfect zijn, maar ook de contente óp de website. Deze content moet uniek zijn, moet waardevol zijn en moet SEO geoptimaliseerd zijn. Om aan zulke teksten te komen, zou je een SEO tekstschrijver in moeten huren.
  • Ben actief op social media: tot slot is het aan te raden om actief te worden op social media. Zeker als je via social media gaat adverteren, is het goed mogelijk om écht veel klanten via social media aan te trekken.
Bekijk ook:
Wat is de beste ergonomische wiebelkruk?

Eerste klanten strikken

Denk je een perfect idee te hebben? Dan is je inschrijving bij de Kamer van Koophandel hier een logisch gevolg van. Om deze inschrijving succesvol te laten worden, zou je de nodige klanten moeten strikken. Het strikken van de eerste klanten is echter bijzonder lastig.

Heb je eenmaal een groep van klanten? Dan kun je hier op voortborduren en je bedrijf laten groeien. Voordat het zover is, zou je dus wel je eerste klanten moeten strikken. Daarvoor kun je de volgende tips maar al te goed gebruiken:

  • Maak ruchtbaarheid aan de lancering van je onderneming: vermeld dit op je social media kanalen en vertel het aan iedereen binnen je netwerk.
  • Ga gericht met marketing aan de slag: je kunt kiezen voor social media marketing, voor e-mail marketing of voor lokale marketing. Mocht je hier geen kaas van gegeten hebben, kun je wellicht beter een goede marketeer inschakelen.
Bekijk ook:
Trendsetters in marketing: hoe blijf je relevant?

Afsluiten van verzekeringen

Als startende ondernemer weet je waarschijnlijk niet wat voor verzekeringen je nodig hebt. Toch is het voor – nagenoeg – alle ondernemers aan te raden om passende verzekeringen af te sluiten. Doe daarom goed onderzoek naar de mogelijke verzekeringen. En doe bij bijvoorbeeld vakgenoten navraag welke verzekeringen zij hebben afgesloten.

1.2k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.