Zo benut je optimaal je kleine tuin 13
Saved Read later
Deel dit bericht

Zo benut je optimaal je kleine tuin

Een tuin is een heerlijke aanvulling op je huis. Waar het in de winterse maanden fijn is om een dak boven je hoofd en vier muren om je heen te hebben, is het in de zomermaanden fijn om in privésetting ook van de buitenlucht te genieten. Helaas is een lekker grote tuin niet voor iedereen weggelegd. Zeker als je wat meer in de stad  of in de bebouwde kom van een dorp woont, heb je niet altijd de luxe van een enorme tuin. Jammer, maar wees blij dat je een tuin hebt in plaats van alleen een balkon. Ook met een kleine tuin ga jij vast een zeker een heerlijke zomer tegemoet. Met deze tips kun je optimaal genieten van een kleine tuin.

Gebruik de schutting

In een kleine tuin is weinig ruimte om de boel gezellig in te richten naar jouw wens. Echter, als je een schutting hebt kun je hier wel handig gebruik van maken. Je kunt je schutting bijvoorbeeld laten begroeien met klimop. Of hang een kunsthaag op. Dan hoef je niet te wachten tot alles begroeid is en een kunsthaag kan ook niet dood gaan. Ook kun je aan de schutting haken met bloembakken hangen of plankjes waar je bloempotten met vrolijk gekleurde bloemen op kunt zetten. Kleine spiegeltjes aan de schutting kunnen je tuin optisch groter doen lijken.

Bekijk ook:
Creëer je eigen wellnesspa thuis met deze top gadgets

Lichte kleuren

Ook het gebruik van lichte kleuren kan jouw tuin optisch groter laten lijken. Je kunt lichte kleuren bijvoorbeeld implementeren in je tuinmeubels, schutting, tegels en parasol of zonnescherm. De planten in jouw tuin mogen wel lekker kleurrijk zijn. Zo blijft je tuin lekker levendig.

Grote tegels

Kleine tuintjes in de stad of de bebouwde kom van een dorp zijn vaak in z’n geheel betegeld. Er is immers niet echt ruimte om uitgebreide bloemperken aan te leggen. Kies voor zo groot mogelijke tegels. Het klinkt tegenstrijdig, maar grote tegels kunnen je tuin wederom optisch groter laten lijken. Bovendien ziet een vloer van grote tegels er vaak ontzettend stijlvol uit. Je slaat twee vliegen in één klap dus.

Verplaatsbare elementen

In een kleine tuin is het soms een beetje schipperen. Enerzijds wil je voldoende ruimte voor mooie bloemen en planten, maar een lekker terras is in de zomer ook echt onmisbaar. Verplaatsbare elementen in jouw tuin zijn daarom erg handig, zodat je ieder moment van de dag je tuin naar behoefte kunt inrichten. Denk hierbij aan verrijdbare plantenbakken en een set tuinmeubels dat je kan inklappen en binnen kan zetten wanneer je niet op je terras zit. Ga je lekker zitten? Dan kun je de plantenbakken even aan de kant schuiven. Ga je weer naar binnen? Zet de plantenbakken dan weer mooi in het midden en ruim je tuinmeubels op.

Deel dit bericht
Read later

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

146

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.