Meer ontdekken met een stedentrip per trein 12
Saved Read later
Deel dit bericht

Meer ontdekken met een stedentrip per trein

Veel mensen houden van reizen. Het is heerlijk om er even helemaal tussenuit te zijn, en een nieuwe omgeving te verkennen. Echter, de laatste jaren wordt er steeds meer nadruk gelegd op de nadelen van reizen per vliegtuig voor het milieu vanwege de CO2- uitstoot. Daarnaast heeft vliegen meer nadelen, zoals lange wachtrijen op het vliegveld en een gewichtslimiet op je bagage.  Het voordeel van reizen binnen Europa is dat er veel mooie plekken te bezichtigen zijn op relatief korte afstand. Een stedentrip is een goede manier van reizen zonder dat je al te ver weg hoeft. Voor zo’n stedentrip is reizen per trein een goed alternatief voor vliegen. Het is comfortabel; je hoeft slechts te gaan zitten en van het uitzicht te genieten. Aan de bagage worden geen bijzondere voorwaarden gemaakt en wanneer je uitstapt midden in het centrum ben je meteen op je bestemming.

Bremen

Populaire bestemmingen voor stedentrips zijn onder andere Antwerpen, Parijs, Wenen en Berlijn. Maar er zijn ook steden die minder bekend zijn, maar wel de moeite waard. Denk bijvoorbeeld aan Bremen, een voormalige Hanzestad gelegen aan de rivier de Wezer. Niet ver van het station is de Marktplatz in de oude binnenstad , van waaruit de stad te ontdekken is. Hier staat het stadhuis, een gotisch bouwwerk uit de vijftiende eeuw.  In Bremen is ook de Böttcherstrasse te vinden, een historisch centrum dat bekendstaat om de bijzondere architectuur. Deze straat gaat terug tot de middeleeuwen, en was een belangrijke verbinding tussen de markt en de Wezer rivier. Böttcher betekent kuiper, die traditioneel de bewoners van de straat waren.

Bekijk ook:
Zien: Dit is het mooiste vliegveld ter wereld

Meer ontdekken per nachttrein

Sommige steden waren vanwege de afstand tot voor kort niet makkelijk bereikbaar per trein. Maar door de komst van de Nightjet is dat inmiddels anders. Nu is het mogelijk om al slapende honderden kilometers af te leggen, en ‘s morgens wakker te worden in de Oostenrijkse Alpen. Innsbruck, bijvoorbeeld, is de hoofdstad van Tirol. Niet alleen is Innsbruck een bijzondere bestemming, het is ook mogelijk om vanuit de stad verder te reizen. Zo is er een ruime aansluiting op de trein naar Verona, bekend uit Shakespeares Romeo en Julia. Verona stamt al uit de eerste eeuw voor Christus, en heeft dus een rijke historie. Zo is er nog een oude Romeinse arena. Maar ook hedendaagse Italiaanse gezelligheid is er te vinden, op Piazza delle Erbe midden in het centrum.

Bratislava

Het reizen per nachttrein biedt tal van mogelijkheden om meer verder gelegen steden per trein te bezoeken. Denk bijvoorbeeld aan Bratislava, dat tot voor kort te ver was voor een stedentrip per trein. Bratislava, de hoofdstad van Slowakije, is dan ook een van de minst ontdekte steden. Zo is het mogelijk om zonder al te veel toeristen te genieten van de vele paleizen, en het historisch centrum met gezellige pleinen. Een trip naar Bratislava begint met de nachttrein naar Wenen, waarvandaan elk uur een trein naar Bratislava vertrekt. Vanaf Wenen duurt het nog maar een uur om de Slowaakse hoofdstad te bereiken. Een comfortabele manier om een nog vrij onbekende stad te bezoeken.

Deel dit bericht
Read later

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

166

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.