WOZ-aanslag (waarde) te hoog? Bezwaar maken loont! 12
Saved Read later
Deel dit bericht

WOZ-aanslag (waarde) te hoog? Bezwaar maken loont!

Ieder jaar wordt de WOZ-aanslag (waarde) weer opnieuw berekend. En vaak wordt dit niet op de juiste manier gedaan door de overheid. In de meeste gevallen valt deze aanslag (de waarde) namelijk te hoog uit, waardoor jij onnodig voor extra kosten komt te staan.

Tal van belastingen

Het bezwaar maken tegen een (te) hoge WOZ-aanslag kan een flink aantal euro’s per jaar opleveren. Er zijn namelijk flink wat belastingen gebaseerd op de WOZ-aanslag. Wanneer je voor iedere belasting teveel betaald, kan dat toch flink schelen. Maar welke belastingen zijn allemaal gebaseerd op de WOZ-aanslag?

  • Onroerende-zaakbelasting, ook wel OZB genoemd
  • Waterschapsbelasting
  • Vermogensbelasting
  • Roerenderuimtebelasting
  • Inkomstenbelasting
  • erfbelasting

Doordat er zoveel belastingen gekoppeld zijn aan de WOZ-waarde van jouw koophuis, zie je meteen dat deze vorm van belasting meer invloed heeft dan je zou denken.

Wat kan ik besparen?

Hoeveel je precies kunt besparen is natuurlijk per aanslag en per persoon verschillend. Wel kun je in veel gevallen tussen de 63 en 2538 euro per jaar besparen dankzij een goede en kloppende WOZ-aanslag. Wanneer je dit gaat uitspreiden over een langere periode, bijvoorbeeld bij een hypotheek met een looptijd van dertig jaar, zul je al snel veel geld over kunnen houden. Je zou in dit geval tot wel €76.140 teveel belasting kunnen betalen. En natuurlijk is dat iets waar we met z’n allen niet van houden.

Bekijk ook:
Waar moet je aan denken bij het laten bouwen van een aanbouw?

Hoe kan ik bezwaar maken?

Er zijn verschillende manieren om bezwaar te maken tegen een te hoge WOZ-aanslag. Natuurlijk is het mogelijk om dit zelf te doen, maar er zijn ook zeker bureaus die je hierbij kunnen helpen. Wat dacht je bijvoorbeeld van bezwaarmaker.nl. Dit bedrijf werd opgericht in 2009 om mensen te kunnen helpen om tegen een te hoge WOZ-waarde te vechten.

Het team van bezwaarmaker bestaat uit tal van juristen en taxateurs. Samen hebben ze een jarenlange ervaring in de strijd tegen te hoge WOZ-waardes.

WOZ-waarde aanvechten in 2020

De WOZ-waarde wordt altijd berekend ten opzichte van het vorige jaar. In 2020 zul je wederom een WOZ-aanslag ontvangen voor je koophuis. Hierbij gaat het om de waarde van je woning op 1 januari 2019. Wanneer je het hier niet mee eens bent is het aan te raden om een bedrijf als bezwaarmaker.nl in de hand te nemen. Het bedrijf werkt in heel Nederland en is bekend met zowel de landelijke als de regionale wet- en regelgeving op het gebied van WOZ.

Bekijk ook:
Ontdek de veelzijdigheid van stalen plantenbakken

No cure, no pay

Daarnaast is het natuurlijk belangrijk dat het je niet teveel geld gaat kosten om een WOZ-aanslag te laten onderzoeken. Daarom zijn er tal van bedrijven, waaronder Bezwaarmaker, die je niets in rekening zullen brengen wanneer jou ook geen mindering van de WOZ-waarde wordt toegekend.

Deel dit bericht
Read later

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

851

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.