Wooninspiratie: dit kan je verbouwen in huis 14
Saved Read later
Deel dit bericht

Wooninspiratie: dit kan je verbouwen in huis

Nu de huizenprijzen hard stijgen, wordt verhuizen steeds onaantrekkelijker. Als alternatief besluiten steeds meer huiseigenaren om hun huis te verbouwen. Zo blijft de woning aan hun wensen voldoen en wordt deze ook nog meer waard. Zoek jij inspiratie voor een verbouwing van je eigen woning? Dan moet je snel verder lezen, want in dit artikel zetten we tien ideeën voor je op een rij!

Nieuwe vloer

Wil je binnenshuis een totaal nieuwe sfeer creëren? Dan maak je een grote slag door een nieuwe vloer te nemen. De vloer is namelijk een grote factor voor de uitstraling van de ruimte, dus hiermee kan je de vibe in huis flink beïnvloeden. Je kan bijvoorbeeld een houten vloer kopen voor een warme en luxe uitstraling. Een gietvloer is weer geschikt voor een stoere en industriële look. Maar, je kan ook een pvc vloer kopen als alternatief.

Isoleren

De energierekening is voor veel mensen gestegen, dus het is ook geen slecht plan om je huis hierop aan te passen. Zo kan je er bijvoorbeeld voor kiezen om je woning beter te laten isoleren. Zo bespaar je op stookkosten en daarmee kan je soms wel honderden euro's goedkoper uit zijn!

Bekijk ook:
Creëer je eigen thuisbioscoop: alles over de trendy cinewall met haard

Wooninspiratie: dit kan je verbouwen in huis 15

Aanbouw

Soms heb je gewoon behoefte aan meer ruimte. Verhuizen is dan een optie, maar een aanbouw kan je huidige woning ook groter maken. Dat levert je niet alleen meer ruimte op, maar verhoogt ook nog eens de waarde van je woning. Het nemen van een aanbouw is dus ook geen slecht idee.

Dakkapel

Heb je een woning met veel schuine daken? Dan kan je ook makkelijk meer ruimte creëren door een of meerdere dakkapellen te nemen. Je bent daarmee niet de eerste Nederlander die deze laat installeren, want in de afgelopen jaren zijn er enorm veel dakkapellen op de Nederlandse woningen geïnstalleerd.

Wooninspiratie: dit kan je verbouwen in huis 16

Nieuwe badkamer of keuken

Bij een grote verbouwing in huis staat vaak de badkamer of keuken centraal. Dit zijn twee belangrijke ruimtes waar mensen redelijk wat tijd doorbrengen. Veel mensen hebben vaak specifieke wensen voor deze ruimtes en daardoor worden ze vaak als eerste verbouwd.

Tuin

In de afgelopen jaren hebben we door de coronapandemie veel minder gereisd en daarom hebben we veel meer tijd doorgebracht in ons eigen huis. Tijdens de zomer waren veel mensen dus aangewezen op hun eigen tuintje, dus dan is het wel zo fijn als deze er een beetje leuk uitziet en een paar fijne zitplekken heeft. De tuin aanpassen naar je laatste wensen is dus ook niet zo'n slecht idee, al hopen we dat we in de zomer van 2022 niet al te veel last meer hebben van het virus!

Bekijk ook:
Ontdek de veelzijdigheid van stalen plantenbakken

Wooninspiratie: dit kan je verbouwen in huis 17

Achterstallig onderhoud

Het wegwerken van achterstallig onderhoud klinkt misschien niet zo spannend, maar kan wel heel nuttig zijn. Het verbetert namelijk je woongenot en zorgt er ook voor dat je woning geen extra schade oploopt. Denk bijvoorbeeld aan het verhelpen van een lekkend dak.

Verven

Een verbouwing is vaak flink wat werk en daar zitten veel mensen niet echt op te wachten. Wil je toch een nieuwe look creëren zonder er al te veel tijd en moeite aan kwijt te zijn? Dan kan je ook enkele muren een nieuw likje verf geven. Kies voor een totaal andere kleur en dan heb je binnen een dag een compleet nieuwe vibe neergezet. Dat is niet alleen snel geregeld, maar ook nog eens budgetvriendelijk.

Deel dit bericht
Read later
Avatar foto
Nick

Hey, ik ben Nick. Ik heb een passie voor films, televisieseries, schrijven, lezen, games, politiek, sport en social media. Als Trendwatcher zal ik vooral de focus op deze onderwerpen leggen. Ooit hoop ik nog een boek te schrijven, maar voor nu blijft het vooral bij artikelen voor websites. Veel leesplezier gewenst!

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.3k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.