Wooncomfort verhogen én minder geld kwijt zijn; het is mogelijk 12
Saved Read later
Deel dit bericht

Wooncomfort verhogen én minder geld kwijt zijn; het is mogelijk

De gas- en energieprijzen zijn door het dak heen geschoten. Waar je normaal gesproken een relatief betaalbaar bedrag kwijt was, is het nu voor veel mensen aanpoten. Aanpoten om überhaupt de rekening te kunnen betalen.

Gelukkig zijn er tal van mogelijkheden om te besparen op gas en energie. Dit doe je bijvoorbeeld door de verwarming lager te zetten, door korter te douchen en door bewuster te leven. Maar, eigenlijk begint dit alles al bij het huis zelf.

Door het huis op de juiste manier te isoleren, geniet je van twee voordelen:

  • Het wooncomfort wordt aanzienlijk verhoogd
  • Je hoeft in je huis minder gas en elektriciteit te verbruiken

Wooncomfort verhogen

Het isoleren van een huis is tegenwoordig op allerlei manieren mogelijk. Indien je een betonnen vloer hebt, kies je bijvoorbeeld voor fermacell platen. Deze platen egaliseren de vloer, zijn geluiddempend en zijn brandwerend. Al deze facetten zorgen ervoor dat dergelijke platen het wooncomfort verhogen.

Dit is slechts één van de voorbeelden wat betreft het verhogen van het wooncomfort. Kies je bijvoorbeeld voor een isolatie van het dak? Dan geniet je ook van twee belangrijke voordelen:

  • De warmte lucht blijft in je woning. Een kenmerk van warme lucht is dat dit opstijgt. Op het moment dat je huis géén dakisolatie heeft, verdwijnt de warme lucht direct uit je woning. Zonde, aangezien je deze lucht wel gestookt hebt.
  • De koude lucht krijgt geen toegang tot je woning. Is het qua temperatuur lekker aangenaam in je woning? Dan zit je uiteraard niet te wachten op de koude lucht van buitenaf. Als je voor dakisolatie hebt gekozen, komt deze koude lucht via het dak in ieder geval je woning niet meer binnen.
Bekijk ook:
Creatieve ideeën voor wandbekleding die je woning transformeren

Concreet zorgt dakisolatie voor belangrijke voordelen. Voordelen op het gebied van wooncomfort, maar óók op het gebied van een kostenbesparing. Doordat de warme lucht in je woning aanwezig blijft, hoef je de kachel een stuk minder vaak aan te zetten. Dit merk je overduidelijk aan de rekeningen aan het einde van de maand.

Bovengenoemde voordelen gelden ook voor andere vormen van isolatie. Zo kun je bijvoorbeeld ook voor vloerisolatie kiezen of voor (spouw)muur isolatie. In een 100% goed geïsoleerd huis zijn alle isolatievormen in prima op orde.

Wooncomfort verhogen én minder geld kwijt zijn; het is mogelijk 15

Geld besparen op de lange termijn

De hoge gas- en energieprijzen lijken iets van deze tijd te zijn. Niks is echter minder waar. Het klopt dat de prijzen nu uitzonderlijk hoog zijn, maar we betalen al langere tijd veel geld voor gas en energie. Zeker als je een groter huis/gezin hebt, waren deze kosten in het verleden ook al hoog. We waren er destijds echter gewend aan, waardoor de totale uitgaven minder opvallend waren.

Bekijk ook:
Investeren in warmtepompen: kosten, voordelen en subsidies uitgelicht

Dat is nu anders. Je betaalt je nu scheel aan de gas- en energieprijzen, waardoor verschillende vormen van isolatie des te interessanter worden. Dat is zéker het geval als je naar de lange termijn kijkt.

Schrik je wellicht nu van de vloerisolatie kosten? Dan is het goed om te weten dat je met de juiste vloerisolatie voortdurend van een kostenbesparing geniet. De vloerisolatie zorgt voor een aangenamer wooncomfort (=onbetaalbaar) en voor een lagere rekening. Het geld dat je hiervoor in eerste instantie betaald hebt, verdien je op termijn zeker weer terug.

Wooncomfort verhogen én minder geld kwijt zijn; het is mogelijk 16

Talloze mogelijkheden

Het is op talloze manieren mogelijk om het wooncomfort te verhogen. En om ondertussen minder geld kwijt te zijn. Belangrijkste hierbij is wel om de focus op de lange termijn te leggen. verwacht in ieder geval niet dat je de investering in bijvoorbeeld 2 jaar weer terugverdiend hebt.

1.2k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.