Waarom een boxspring beter is dan een bed? 12
Saved Read later
Deel dit bericht

Waarom een boxspring beter is dan een bed?

Ervaar je op dit moment slaapproblemen? Of ben je simpelweg niet meer tevreden met je huidige bed? Dit zijn twee prima redenen om naar een nieuw bed op zoek te gaan. Als je het huidige aanbod bekijkt, zie je eigenlijk twee soorten bedden naar voren komen. Een ‘normaal’ bed en een boxspring.

Opvallend is dat vrij veel mensen voor een boxspring kiezen. Dat is inmiddels ook terug te zien in het aanbod van beddenfabrikanten en aanbieders. Een partij als Beddenleeuw biedt tegenwoordig talloze boxsprings aan. Mocht je voor één van deze boxsprings kiezen, geniet je hoe dan ook van meerdere voordelen.

Ten opzichte van een ‘normaal’ bed kun je een boxspring als iets oppermachtigs zien. Althans; dat is de mening van veel mensen die beide soorten bedden uitgeprobeerd hebben.

Naar wens samen te stellen

Gaat je voorkeur uit naar een boxspring? Dan ben je in staat om de boxspring grotendeels naar wens samen te stellen. Je kunt in veel gevallen bijvoorbeeld uit meerdere soorten bekleding kiezen. Ook heb je bij veel boxsprings de mogelijkheid om zelf een keuze voor het topdekmatras te maken.

Luxere uitstraling

Heb je de wens om een luxe slaapkamer te creëren? Dan past een boxspring hier beter bij dan een bed. Het is namelijk zo dat een boxspring een luxueuze uitstraling met zich mee brengt.

Bekijk ook:
Ontdek de Top Speeltoestellen en Huisjes voor Ultiem Buitenspeelplezier

Dit komt door de vorm van het bed, maar ook door het materiaalgebruik. Over het algemeen ziet een boxspring er simpelweg beter afgewerkt uit. Dat is van grote invloed op de algehele uitstraling van de boxspring.

Fijne samenstelling

De samenstelling van een boxspring levert meerdere voordelen op. Een boxspring bestaat namelijk uit een compleet slaapsysteem. Dit complete slaapsysteem zorgt voor het gewenste comfort, maar ook voor de gewenste verkoeling.

Er kan hierdoor gesteld worden dat een boxspring comfortabeler is. Je zou dit eigenlijk eens proefondervindelijk zelf moeten vaststellen. Door de samenstelling biedt een boxspring gewoonweg een betere ondersteuning. Dat is aan de ‘bak met veren’ te danken, maar ook aan het topdekmatras.

Leuk detail: de naam boxspring betekent letterlijk vertaald niks meer dan ‘een bak met veren’. Juist door de verenstructuur geniet je op een boxspring van een aangename nachtrust!

Hygiënischer

Er wordt ook aangenomen dat een boxspring hygiënischer is. Dit heeft ook met de samenstelling te maken:

  • Normaal bed. Een normaal bed beschikt over onder meer een lattenbodem. Deze lattenbodem is volledig open, waardoor stof zich hier al snel een weg naar weet te vinden. Als je je lattenbodem niet regelmatig schoonmaakt, lig je als het ware op een stofnest te slapen.
  • Boxspring. Een boxspring is volledig gesloten, waardoor stof geen toegang tot het bed heeft. Met name als je bijvoorbeeld een stofallergie hebt, is dit een belangrijk voordeel.
Bekijk ook:
Dyson luchtreinigers; de drie beste modellen op een rijtje

Iets hoger

Over het algemeen is een boxspring net iets hoger dan een normaal bed. Dit betekent dat je makkelijker in- en uit kan stappen. Heb je daar sowieso moeite mee? Dan kun je eens kijken naar een elektrische boxspring.

Voor alle matrassen geschikt

Een boxspring is van zichzelf al comfortabel, maar je moet wel nog een matras op dit bed leggen. Het fijne hierbij is dat je uit alle soorten matrassen kunt kiezen. Zo kun je voor een pocketveringmatras kiezen, maar ook voor andere soorten matrassen.

Het belangrijkste waar je naar moet kijken, is naar de afmetingen van de boxspring. Op basis van die afmetingen kun je het juiste matras, maar ook het juiste beddengoed, kopen. Nadat je één nacht op je nieuwe boxspring hebt geslapen, wil je waarschijnlijk niet anders meer!

1.3k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.