Vlaggen als unieke wanddecoratie 14
Saved Read later
Deel dit bericht

Vlaggen als unieke wanddecoratie

Vlaggen zie je meestal buiten wapperen als symbolen voor landen, regio's of organisaties. Maar wist je dat je deze mooie stukken stof ook binnen kunt gebruiken om een unieke en opvallende wanddecoratie te maken? In dit artikel leer je hoe je vlaggen kunt omtoveren tot inspirerende kunstwerken voor je interieur. Of het nu gaat om een nationale vlag of een zelfgemaakt ontwerp, een vlag aan de muur kan een krachtig statement maken dat je woonruimte echt verandert.

Welke wand kies je?

Wanneer je nadenkt over waar je een vlag wilt ophangen, zijn er eigenlijk tal van creatieve opties. Heb je bijvoorbeeld een lege muur boven je bank die wel wat leven kan gebruiken? Je zou daar dan een mooie vlag op kunnen hangen. Je kunt ook die saaie hoek tussen twee kasten opvrolijken door er een vlag te plaatsen. En als je wilt dat het naadloos past bij je behang, zijn er zelfs vlaggen beschikbaar die perfect aansluiten op je behangpatroon. Stel je eens voor, een vlag met een Nederlands landschap, zoals polders of duinen, die helemaal passen bij je fotobehang. Dit kan de hele uitstraling van je kamer afmaken.  En vlaggen zijn ook super veelzijdig; het hoeft niet per se de vlag van een land of provincie te zijn.

Bekijk ook:
Maak kennis met aaltjes: de natuurlijke oplossing voor elk tuinprobleem

Makkelijk een vlag ophangen

Een vlag aan de muur hangen is eigenlijk heel simpel. Je boort eerst een paar kleine gaatjes in de muur en plaatst dan pluggen en haakjes in die gaatjes. Hang de vlag op aan het haakje met behulp van de lus aan de vlag. Maar als je liever geen gaten in de muur boort of als je de vlag graag strak tegen de muur wilt zonder zichtbare ophangpunten, dan kun je dubbelzijdige tape gebruiken. Ga gewoon naar de Praxis en zoek naar sterke tape om ervoor te zorgen dat je vlag stevig op zijn plek blijft zitten zonder te vallen.

Ben creatief!

Er zijn eindeloze mogelijkheden als het gaat om de opdruk op je vlag. Naast traditionele vlaggen van landen of provincies kun je ook een persoonlijke draai geven door een vlag te laten bedrukken met iets wat voor jou betekenisvol is, zoals het familiewapen, een favoriet citaat, of een unieke illustratie. Maar wat als je wel de uitstraling van een vlag aan de muur wilt, maar geen fysiek doek wilt ophangen? Dan kun je je creativiteit gebruiken en de afbeelding rechtstreeks op de muur schilderen. Als je het thema wilt doorzetten in andere delen van je interieur, kun je ook accessoires zoals opbergdozen en kussenhoezen voorzien van dezelfde opdruk, waardoor je een harmonieuze en samenhangende uitstraling creëert. Dus, vlaggen zijn er echt niet alleen om buiten in de wind te laten wapperen, je kunt ze gerust binnen gebruiken. Heb jij al inspiratie?

800

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.