Toilet renovatie: tips en tricks 12
Saved Read later
Deel dit bericht

Toilet renovatie: tips en tricks

Het toilet is een ruimte die vaak over het hoofd wordt gezien en niet wordt betrokken bij de rest van de inrichting. Toch is dit een plek waar je frequent gebruik van maakt. Met een toilet renovatie zorg je ervoor dat het kleine kamertje weer helemaal up-to-date is, past bij de rest van je interieur en weer helemaal hygiënisch en goed schoon te houden is.

Een toilet renovatie is een niet al te grote klus, maar heeft wel grote resultaten. Met deze tips en tricks maak je er echt wat moois van.

Wensen op papier zetten

Voordat je aan de slag gaat, is het verstandig om je wensen op papier te zetten. Zo eindig je met een toiletruimte waar je nog jarenlang plezier aan beleeft. Wil je enkel een andere toiletpot of ook nieuwe tegels of een andere vloer? Ga je voor een hangend of een staand toilet? Heeft de ruimte een schilderbeurt nodig en wil je ook nog wat praktische en decoratieve items, zoals een plank om spullen op te kunnen zetten, een nisje in de muur of een spiegel met verlichting? Als je jouw wensen duidelijk hebt, kan je eenvoudiger het kostenplaatje maken en een planning van de werkzaamheden maken.

Bekijk ook:
Creëer je eigen thuisbioscoop: alles over de trendy cinewall met haard

Kosten in kaart brengen

De kosten van de toiletrenovatie hangen af van de werkzaamheden die moeten worden uitgevoerd en de aanschafprijs van de losse elementen. Er kunnen flinke prijsverschillen zitten in bijvoorbeeld de prijs van tegels. Een eenvoudig keramisch toilet kost minder dan een luxe toilet dat is afgewerkt met een speciale coating. Toiletfonteintjes zijn er ook in allerlei prijscategorieën, afhankelijk van de kwaliteit en het design.

Maak het gezellig

Met een kleine investering in de juiste accessoires maak je van het toilet een sfeervolle plek. Door een hippe led spiegel te plaatsen, lijkt het toilet ruimer, kan je jezelf eenvoudig fatsoeneren en je kapsel even checken en kleed je de ruimte direct aan. Ook een plankje met een plantje erop, kaarsjes, geurstokjes of een kalender zorgen direct voor meer sfeer. Het grote voordeel van een plank is dat je de toiletrollen netjes op kunt ruimen, zodat ze niet zo in het zicht staan.

Bekijk ook:
Waarom de Segway Navimow i108e de slimste robotmaaier op de markt is

Goede vakman vinden

Afhankelijk van de klussen die uitgevoerd moeten worden, kan je besluiten om dit zelf uit te voeren of om een betrouwbare vakman in te schakelen. Een loodgieter heeft kennis van de materialen, een praktische kijk op de indeling van de ruimte en werkt vanuit zijn of haar ervaring een stuk efficiënter. Vraag eens rond bij familie, vrienden en kennissen en kies voor een vakman waar je referenties van kunt inzien. Online zijn er vergelijkingswebsites die ook een goed beeld kunnen schetsen.

1.4k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.