Met deze tips creëer je een onderhoudsvriendelijke tuin 14
Saved Read later
Deel dit bericht

Met deze tips creëer je een onderhoudsvriendelijke tuin

Op welke manier breng jij graag je vrije tijd door? Doe je dit liever in een hangmat in je tuin in plaats van dat je in je tuin moet tuinieren? Dan is het aan te raden om voor een onderhoudsvriendelijke tuin te kiezen. Bij veel mensen valt tuinieren in de smaak, maar bij veel mensen is dit absoluut niet het geval. Behoor jij tot deze tweede groep? Dan is het aan te raden om onderstaande tips goed op te volgen.

Met onderstaande tips creëer je namelijk makkelijk een onderhoudsvriendelijke tuin. Hiervoor is het allereerst goed om het volgende te weten: onderhoudsvriendelijk en groen gaan absoluut hand in hand met elkaar. Je hoeft dus niet je hele tuin vol te leggen met tegels. Dan heb je uiteraard geen omkijken naar het onderhouden van je tuin, maar dit is zeker niet goed voor ons ecologische systeem. Met onderstaande tips creëer je gelukkig alsnog het benodigde groen in je tuin.

Kies voor onderhoudsvriendelijke struiken en heggen

Om meerdere redenen is het aan te raden om altijd voor struiken en heggen te kiezen. Ten eerste is dit goed voor het ecologische systeem. Ten tweede is dit bevorderlijk voor de fraaie uitstraling van je tuin. Als je meerdere struiken en heggen in je tuin plaatst, komt dit de algehele uitstraling alleen maar ten goede.

Bekijk ook:
Dyson luchtreinigers; de drie beste modellen op een rijtje

Maar, daarbij wil je uiteraard niet al te veel omkijken naar het onderhoud hebben. Gelukkig kun je voor onderhoudsvriendelijke struiken en heggen kiezen. Met deze struiken en heggen sla je meerdere vliegen in één klap. Je geniet namelijk van bovengenoemde voordelen, maar ook van het gebrek aan onderhoud. De onderhoudsvriendelijke struiken en heggen zijn veelal strak van vorm. Dat staat dus prachtig in bijvoorbeeld een moderne tuin.

Kies voor kunstgras in plaats van echt gras

Wil je graag een gazon in je tuin hebben? Verstandig! Het is echter minder verstandig om voor echt gras te kiezen. Echt gras moet je goed onderhouden, moet je goed behandelen en moet je ook na enige tijd vervangen. Dit vraagt niet alleen om het nodige werk, maar ook om een forsere investering over een langere tijd genomen.

Het is daarom verstandiger om voor kunstgras te kiezen. Met kunstgras geniet je simpelweg van tal van voordelen:

  • Je geniet van het gewenste groen in je tuin. Zodra je naar je tuin kijkt, valt het groen van de grasmat uiteraard direct op. Doordat nepgras niet kan verkleuren, geniet je ook te allen tijde van de fraaie groene kleur. Dat is bij echt gras anders, aangezien dit al snel geel wordt.
  • Je hebt niks van doen met onderhoud. Dit betekent dat je veel tijd weet te besparen, maar ook dat je geen bijkomende investeringen hoeft te doen. Bij echt gras moet je bijvoorbeeld in een goede grasmaaier en verticuteermachine investeren.
  • Kunstgras lijkt tegenwoordig op echt gras. Doordat de ontwikkelingen niet stilgestaan hebben, lijkt kunstgras tegenwoordig op echt gras. Het is hierdoor net alsof je echt gras in je tuin hebt liggen, maar dan zonder enige vorm van onderhoud.
Bekijk ook:
Zonnepanelen kopen? Lees alles over het rendement & kosten

Kies voor onderhoudsvriendelijke tuinmeubelen

Uiteraard wil je ook van de gewenste meubelen in je tuin genieten. Om dit voor elkaar te krijgen, moet je vooral niet voor tuinmeubelen van hout kiezen. Die meubelen zijn zeker fraai om te zien, maar vragen om het nodige onderhoud. In plaats daarvan kies je veel beter voor bijvoorbeeld wicker tuinmeubelen. Daar heb je geen omkijken naar wat betreft onderhoud. Het enige dat je af en toe moet doen, is de meubelen even goed schoonmaken. Met onderhoudsvriendelijke tuinmeubelen geniet je uiteraard ook van de gewenste uitstraling en het gewenste comfort.

1.3k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.