Informatie die je nodig hebt voordat je een traplift gaat aanschaffen 13
Saved Read later
Deel dit bericht

Informatie die je nodig hebt voordat je een traplift gaat aanschaffen

Een traplift is er om mensen die slecht ter been zijn een handje op weg te helpen zodat het wonen in eigen huis een optie blijft. Een traplift is een stoel of een plateau die over een rail heen en weer beweegt via een speciaal systeem. Er zit een motor verwerkt in de deze lift die ervoor zorgt dat de traplift omhoog en omlaag kan bewegen. Er zijn verschillende opties als het gaat over trapliften. In dit blog vertellen wij informatie over de traplift zodat je de juiste keuze kan maken wanneer je er een wil aanschaffen!

Verschillende soorten

In de meeste woningen is het mogelijk om een traplift te installeren. Wanneer je een smalle trap hebt of een heel klein trappengat wordt dit wat lastiger. Wanneer je trap ontzettend steil is moet er ook gekeken worden of een traplift wel de geschikte optie is. Als dit bovenstaande niet het geval is en je gaat kijken om er een thuis te installeren dan is het verstandig om de diverse soorten eens naast elkaar te leggen. Zo heb je trapliften voor rechte trappen maar ook opties voor trappen met bochten en zelfs voor buitentrappen. Bij een rechte trap maakt het niet uit waar je de lift plaatst. Wanneer je meerdere bochten hebt is het wel goed om te kijken naar wie de trap gebruikt. Als andere huisgenoten nog wel gebruik maken van de trap is het verstandig om de lift in de binnenbocht te plaatsen zodat er genoeg ruimte overblijft wanneer anderen de trap willen gebruiken.

Bekijk ook:
De vijf hipste planten van dit moment

Hoe werkt de traplift

Een traplift is gemakkelijk te gebruiken door een drukknop of een joystick. Deze houd je tijdens de rit vast. Je hebt dus geen kracht nodig om dit apparaat te besturen. Er zijn zelfs modellen die bestuurd worden doormiddel van een afstandsbediening. Dit is handig wanneer er meerdere mensen gebruik maken van de traplift. Wanneer je de zitting en de armleuningen uitklapt kan je plaats nemen op de stoel. Als je de voetensteun uitklapt en de gordel omdoet ben je klaar om te gaan. Via de bijgeleverde afstandsbediening of joystick kan je gemakkelijk aangeven of je naar boven of naar beneden wil. Vervolgens vertrekt de stoel rustig in de juiste richting. Eenmaal aangekomen zal de stoel vanzelf tot stilstand komen zodat je voorzichtig kan afstappen.

De kosten

De prijzen van een traplift variëren tussen de 2500 en 9000 euro. De prijs wordt bepaald door de soort trap en de plaats waar je woont. Om de juiste prijs te vinden kan je het beste de prijzen trapliften vergelijken. Een lift voor een rechte trap is goedkoper dan een lift voor een wenteltrap. Ook speelt de aankleding van de lift een rol wanneer je kijkt naar de prijzen. Wil je een stoel van leer of van stof en welke kleur moet de rail hebben? Het is ook mogelijk om een traplift tweedehands te kopen. Zorg wel dat je de juiste traplift koopt bij jou thuis. Het handigste is om deze tweedehands bij een specialist te kopen. Zo weet je dat je zeker dat je de juiste keuze maakt!

1.8k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.