Hoe kan ik mijn huis beter isoleren? 13
Saved Read later
Deel dit bericht

Hoe kan ik mijn huis beter isoleren?

Het laten isoleren van een huis wordt steeds populairder in Nederland en dat is niet zo gek. Isolatie brengt namelijk meerdere voordelen met zich mee en ook de overheid stimuleert het isoleren van Nederlandse woningen actief. De grote vraag is dan hoe je een huis het beste kan laten isoleren, en dat leggen we in dit artikel voor je uit!

Een goed geïsoleerd huis brengt de volgende voordelen met zich mee:

  • Binnenshuis wordt het tijdens de winter binnen minder snel koud, waardoor er minder gestookt hoeft te worden om de woning op temperatuur te houden. Je maakt dus minder stookkosten en daardoor valt de energierekening een stuk lager uit. Dit is ook weer beter voor het milieu, dus je bent tevens duurzaam bezig!
  • Binnenshuis wordt het tijdens de zomer binnen minder warm. Binnen blijft het lekker koel en zo ben je dus niet afhankelijk van ventilatoren of airco's om het binnen tijdens een hittegolf goed uit te kunnen zitten.
  • Binnen heb je ook minder last van geluidsoverlast van buiten. De woning houdt namelijk niet alleen de temperatuur van buiten tegen, maar ook het geluid. Dit is dus extra prettig als je in een lawaaiige buurt woont!
  • Het huis wordt makkelijker verkocht. Een goed geïsoleerd huis doet het namelijk beter op de woningmarkt, want deze huizen zijn een stuk aantrekkelijker voor kopers.
Bekijk ook:
Valkuilen bij het schilderen van houten gevelbekleding

Hoe kan ik mijn huis beter isoleren? 15

Hoe kan je een huis isoleren?

Het isoleren van je huis levert dus meerdere voordelen op, maar hoe kan je dit doen? Een goede isolatie woning krijg je op verschillende manieren:

Dubbel glas

Wist je dat een huis via de ramen flink wat warmte kan verliezen? Vooral huizen met ramen van dun enkel glas raken op deze manier veel warmte kwijt. Dit kan je voorkomen door ramen van dubbel glas te laten zetten, want deze ramen zijn een stuk beter geïsoleerd.

Spouwmuurisolatie

Bij een spouwmuurisolatie wordt er gewerkt aan de isolatie van de muren. Dit is meestal wel een flinke investering, maar die heb je meestal binnen vijf jaar terugverdiend.

Dakisolatie

Een slecht geïsoleerd dak laat ook flink wat warmte door en daarom is dakisolatie ook geen slecht idee. Ook dit is een flinke investering, maar ook deze betaalt zich weer na een aantal jaren terug. Zeker voor vrijstaande huizen is dit een echte aanrader, want deze huiseigenaren kunnen hiermee een flinke som geld besparen.

Bekijk ook:
Geef je tuin een frisse start: Ontdek de gemakken en voordelen van graszoden

Vloerisolatie

Je kan ook de vloer van je woning laten isoleren. Dit zorgt ervoor dat je geen warmte verliest via de vloer en daarmee zal de grond binnenshuis tijdens de winter ook gelijk een stuk prettiger aanvoelen. De voordelen van de vloerisolatie zie je wel iets minder hard terug in de energierekening, maar ook deze vorm van isoleren betaalt zich binnen tien jaar terug.

Goed om te weten: Voor sommige vormen van isolatie geldt een lager btw-tarief of kan je een goedkope lening aanvragen. Zo wordt het isoleren nog aantrekkelijker!

Zelf isoleren

Je kan zelf ook al aan de slag gaan met de isolatie, zonder dat je al te grote investeringen hoeft te doen. Zo kan je bijvoorbeeld alle naden en kieren van je woning dichten of de cv-leidingen isoleren.

Deel dit bericht
Read later
Avatar foto
Nick

Hey, ik ben Nick. Ik heb een passie voor films, televisieseries, schrijven, lezen, games, politiek, sport en social media. Als Trendwatcher zal ik vooral de focus op deze onderwerpen leggen. Ooit hoop ik nog een boek te schrijven, maar voor nu blijft het vooral bij artikelen voor websites. Veel leesplezier gewenst!

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.2k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.