Gezond in eigen tuin? Zo doe je dat 12
Saved Read later
Deel dit bericht

Gezond in eigen tuin? Zo doe je dat

Kom, naar buiten! We weten allemaal hoe heerlijk het is om in de buitenlucht te zijn. En in deze tijd, waarin we met z’n allen veel thuis zijn, is het belangrijk om lekker actief te zijn en gezond te leven. Dat kan super goed in eigen tuin! Dus ga je tuin in en zorg goed voor jezelf én jouw gezin met deze tips.

Kom tot rust

Je huiskamer uitbreiden tot in je tuin? Om heerlijk tot rust te komen wordt er in steeds meer tuinen een overkapping of zelfs een blokhut geplaatst. Door het dagelijks leven te verplaatsen naar buiten, breng je meer natuur in je leven. De buitenlucht is goed voor ons, zo werkt de natuur stressverminderend en worden onze hersenen  positief geprikkeld. Heerlijk ontspannen in je eigen tuin dus!

Ook de kleintjes actief

Hoe krijg je de kids mee naar buiten? Zorg voor speelpret! Op verschillende manieren creëer je ook voor de kids een gezellige tuin. Geef ze bijvoorbeeld een eigen hoek waar al het buitenspeelgoed een plek krijgt. Met een trampoline in de tuin kunnen de kids hun energie helemaal kwijt met het maken van de gekste sprongen. Voordeeltje: is het ‘s avonds waarschijnlijk lekker op tijd rustig! En voor de kleinste acrobaten onder ons is het veilig om te kiezen voor een  trampoline met net. Zo hoef je de kids niet continu in de gaten te houden als ze buiten zijn.

Bekijk ook:
Werkdruk verlagen: met deze tips doe je dat zelf

Groen, groener, groenst

Groen om je heen maakt je gelukkig! Dus kom maar op met die planten, bloemen en struiken. Meer groen in je tuin is ook goed voor de biodiversiteit; vogels en insecten genieten er ook van. Mocht je niet zo’n groene vingers hebben, kies dan voor een onderhoudsvrije aanpak. Maak bijvoorbeeld gebruik van bodembedekkers of plaats je planten dicht op elkaar in borders. Zo is er weinig ruimte voor onkruid: scheelt je weer schoffelen.

Eten wat je zelf kweekt

Ben jij al fan van de moestuin in eigen tuin? Met een moestuin ben je lekker bezig in de natuur en bepaal je helemaal zelf hoe je te werk gaat. Maak het net zo biologisch en ecologisch als je zelf wilt! Bijna iedereen kan direct starten met een moestuin. Je hebt er alleen een stukje grond voor nodig dat beschut is en waar minimaal een halve dag zon is. Ook is het kweken van eigen groenten erg leerzaam voor de kids!

Bekijk ook:
De 10 beste tips tegen hooikoorts

Tijdens elk seizoen buiten

Door de veranderingen van het klimaat zien we ook onze vier seizoenen langzaam wat meer vervagen. De temperaturen veranderen namelijk. Zo begint de lente steeds vroeger, waardoor ook planten en insecten weer eerder tot leven komen. Houd er tijdens het inrichten van je tuin dus rekening mee, zodat je het hele jaar lekker actief bent kunt zijn. Plaats bijvoorbeeld planten die het hele jaar door bloeien. Met een gezellige tuin, ook tijdens de koudere seizoenen, neem je eerder een frisse neus!

Krijg jij al kriebels om de natuur op te zoeken? Zoek het lekker dicht bij huis en duik je eigen tuin in!

Deel dit bericht
Read later

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.4k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.