Een uniek vloerkleed in huis

0 Shares

Je bent druk bezig geweest met de inrichting van je huis. Maar toch heb je het gevoel dat er nog iets mist. Iets wat jouw interieur volledig af kan maken en alle losse onderdelen in jouw interieur laat samenkomen. Een vloerkleed. Maar dan niet een standaard vloerkleed van een groot blauw woonwarenhuis met gele letters, of eentje van de bouwmarkt om de hoek. Een uniek vloerkleed. Eentje die niemand anders heeft en handgemaakt is. Dat is het geen wat jouw huis volledig af kan maken.

Berber vloerkleden

Een Berber vloerkleed is afkomstig uit Marokko. In Marokko worden de kleden gemaakt door de verschillende Berberstammen. Er zijn meerdere stammen in Marokko die op hun eigen manier een vloerkleed maken en met hun eigen patronen, hieruit blijkt wel dat je een uniek vloerkleed in handen hebt. De kleden van de Berbers worden ook vandaag de dag nog met de hand geknoopt. Je kunt dus met recht zeggen dat je een uniek vloerkleed in huis hebt wanneer je een Berber vloerkleed aanschaft.

Daarnaast zijn de kleden van de Berbers voor 100% gemaakt van schapenwol, wol van de schapen van de stam zelf. 

Vintage vloerkleden

Maar er zijn natuurlijk ook vintage vloerkleden. Vloerkleden die al jarenlang in omloop zijn, in plaats van een nieuw Berber vloerkleed. Maar het is niet zo dat je, wanneer je een vintage vloerkleed koopt, een tweedehands tapijtje krijgt. Er gaat een enorm uitgebreid proces vooraf aan het moment dat jij het vloerkleed koopt. Zo wordt het kleed volledig gereinigd op een juiste manier en wordt deze volledig nagelopen.

Maar een vintage vloerkleed is meer dan alleen een oud kleed. Het is een kleed met zijn eigen verhaal. Zo zijn de patronen en afbeeldingen op de kleden al een verhaal op zich.

Oorsprong van het vloerkleed

Vloerkleden werden vroeger gemaakt door de nomaden. De nomaden hebben dan ook een enorm belangrijke rol gekregen binnen de vloerkledencultuur. Alle vloerkleden werden met de hand geknoopt, en het liefst zo licht mogelijk gehouden. Het was ontzettend belangrijk voor de nomaden om de kleden weer mee te kunnen nemen naar de volgende locatie. Het kon namelijk ontzettend koud worden in de woestijn, en een goed kleed was hiervoor de oplossing. Zo werd er niet alleen op een kleed geslapen, maar werden de kleden ook gebruikt om de wanden extra mee te bekleden.

Leave A Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Vandaag
Wat vind jij?
Quizzen
Toplijstjes

Inloggen

Of met je gebruikersnaam:

Wachtwoord vergeten?

Wachtwoord vergeten?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Inloggen

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.