De nieuwste trend in vloerbedekking: waterbestendige vloeren 12
Saved Read later
Deel dit bericht

De nieuwste trend in vloerbedekking: waterbestendige vloeren

Is jouw huis toe aan een nieuwe vloer? Bedenk je dan dat een waterbestendige vloer je ontzettend veel voordelen biedt. Deze is namelijk super makkelijk schoon te maken en dus onderhoudsvriendelijk. Bovendien kun je deze tevens in ruimtes leggen waar het vaak vochtig wordt, zoals in de badkamer of in het washok. Daardoor trek je de vloer gemakkelijk over de gehele verdieping door, en dat zonder naden bij de deuren. Dit oogt super strak, wat voor veel mensen reden genoeg is om in het hele huis zo’n waterbestendige vloer te leggen. Maar uit welke soorten waterbestendige vloeren kun je allemaal kiezen?

Een vinylvloer

Vinyl is een materiaal dat – in tegenstelling tot PVC – al heel lang wordt gebruikt voor vloeren. Het is gemaakt van kunststof, waardoor het geen vocht opneemt en gemakkelijk schoon te maken is. Als je voor een vinylvloer gaat moet je wel goed de kwaliteit checken, want bij de goedkopere varianten krijg je heel snel putjes en deukjes in de vloer. Zonde natuurlijk.

Bekijk ook:
Ontdek de veelzijdigheid van stalen plantenbakken

Een laminaatvloer

Hoewel de meeste mensen enkel laminaat kennen dat absoluut niet vochtbestendig is, zijn er tegenwoordig ook varianten met een vochtbestendige toplaag. Deze zijn wellicht niet geschikt voor in de badkamer, maar voor in de keuken zijn ze zeker prima. Doordat vocht en vuil er niet intrekken hoef je je geen zorgen te maken als je af en toe eten knoeit, want je maakt het gemakkelijk weer schoon.

Een PVC vloer

Dit is misschien wel de meest populaire in de categorie waterbestendige vloeren. Niet voor niets, want PVC vloeren zijn ontzettend praktisch en net als vinyl en laminaat eenvoudig schoon te maken. Ze zijn doorgaans echter van veel betere kwaliteit, doordat ze een super sterke toplaag hebben. Daardoor zullen ze niet gauw beschadigen. PVC is bovendien geschikt om de trap mee te bekleden, waardoor je deze dezelfde uitstraling kunt geven als de vloer in de rest van de ruimte. Bij Floorlife kun je een grote collectie PVC bestellen, zowel voor op de vloer als om de trap mee te bekleden.

Bekijk ook:
Creëer je eigen wellnesspa thuis met deze top gadgets

Waarom is parket niet geschikt voor in vochtige ruimtes?

Veel mensen vinden een parketvloer super mooi. Er gaat nu eenmaal niets boven de uitstraling van echt hout. Helaas is parket niet geschikt voor vochtige ruimtes, simpelweg omdat hout vocht opneemt. Het kan dan gaan uitzetten, met alle gevolgen van dien.

Voor in de andere ruimtes van het huis blijft het natuurlijk een waanzinnig mooie optie. Wil je er meer over weten en de lijst met voordelen bekijken van dit type vloer? Bekijk meer op de website van Floorlife en bekijk vervolgens alle andere typen vloeren die ze daar verkopen. Er zitten namelijk genoeg waterbestendige opties tussen die geschikt zijn voor het hele huis. Als je slim bent kies je voor de badkamer PVC in een kleur die matcht met je parketvloer, dan lopen deze twee mooi in elkaar over.

2k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.