De 3 grootste meubeltrends van 2024! 14
Saved Read later
Deel dit bericht

De 3 grootste meubeltrends van 2024!

2024 staat voor de deur. Voor interieurliefhebbers weer een goed moment om de nieuwste trends onder de loep te nemen. Want net zoals elk jaar zullen er ook in 2024 weer heel wat nieuwe trends ontstaan. Van bijzondere vormen en kleuren tot duurzame materialen. We zien veel terug in het nieuwe jaar. Kan jouw woning dus wel een make-over gebruiken? Of ben je gewoon benieuwd hoe de nieuwere interieurs er het komende jaar uit gaan zien? Lees dan snel verder en ontdek de belangrijkste drie trends 2024 voor design meubels.

Duurzaamheid mag niet meer ontbreken

De 3 grootste meubeltrends van 2024! 18

Met stipt op nummer één zien we opnieuw duurzaamheid terug. Dit is een trend die we inmiddels niet meer weg kunnen denken. Hoewel duurzaamheid in de afgelopen jaren al steeds belangrijker werd, zal de noodzaak om voor duurzame meubels te kiezen in 2024 alleen nog maar verder toenemen. Dat kan ook niet anders. 

De overheid doet er alles aan om onze keuzes te verduurzamen. We worden telkens herinnerd aan de effecten die ons koopgedrag heeft op het milieu. Dit betekent dat de gemiddelde consument hier ook meer aandacht aan besteedt en andere keuzes maakt. Bij het kiezen van nieuwe meubels zal hier dan ook zeker rekening mee gehouden moeten worden. Door te kiezen voor materialen die weinig effect hebben op het milieu tijdens het productieproces, die 100% recyclebaar zijn en over een lange levensduur beschikken.

Organische vormen

De 3 grootste meubeltrends van 2024! 19

Deze woontrend zagen we in de voorgaande jaren ook weleens voorbij komen. In 2024 zal dit echter een nog prominentere rol gaan hebben binnen onze interieurs. Het gebruik van organische vormen heeft dan ook veel voordelen en geeft het interieur een mooie en speelse uitstraling. Je kunt de trend op heel veel verschillende manieren doorvoeren. 

Vooral in de zithoek is natuurlijk veel mogelijk. Kies bijvoorbeeld voor modulaire banken in organische vormen of prachtige fauteuils om een echte eyecatcher te creëren. Ook bij stoelen en verlichting is het steeds makkelijker om voor organische vormen te kiezen. Op die manier doorbreek je de rechte lijnen in je woning en creëer je een unieke sfeer.

Extra tip: wil je meer diepte in je interieur brengen? Combineer deze vormen dan met verschillende materialen. Denk bijvoorbeeld aan een combinatie van donker hout en fluweel.

Grote meubels

De 3 grootste meubeltrends van 2024! 20

In 2024 mag je een statement maken. Hierbij draait het om minimalisme. Je kiest enkel voor meubels die echt een belangrijke functie hebben binnen de woning. Heel veel onnodige decoratiestukken worden weggelaten. De meubels die belangrijk zijn in huis, worden juist uitvergroot. Zo creëer je niet alleen een fantastische uitstraling, maar ook nog eens een heerlijke plek om in te verblijven. Wat dacht je bijvoorbeeld van een zithoek met een enorme loungebank? Daar kan je pas écht op ontspannen na een lange werkdag. Comfort staat dit jaar centraal en dit zien we duidelijk terug in de meubels. Dit jaar mag je echt investeren in het wooncomfort en genieten van meer luxe. We zijn drukker dan ooit tevoren en hebben dit dan ook echt nodig. 

Deel dit bericht
Read later

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

220

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.