5 ideeën voor behang die je kamer opfrissen 11
Saved Read later
Deel dit bericht

5 ideeën voor behang die je kamer opfrissen

Behang en wandbekleding zijn een simpele en effectieve manier om karakter aan een ruimte toe te voegen. Door kleuren, patronen of zelfs textuur te gebruiken, kun je het gevoel van een kamer compleet veranderen.

Een druk behang wordt al snel als too much gezien, waardoor veel mensen het niet als optie zien voor hun interieur. Zonde, want wandbekleding en behang zijn juist ontzettend hip! Hier geven we je 6 tips om inspiratie op te doen.

Houten wandbekleding

Waar behang met een houten patroon er onnatuurlijk uitziet, doet houten wandbekleding het tegenovergestelde. Door gebruik te maken van echte planken haal je de warmte en textuur van de natuur naar je kamer.

Hiermee kun je allerlei kanten op. Wil je de knusheid van een chaletje nabootsen? Of wil je juist een conceptueel en industriële kant op met je houten wandbekleding? Je kunt ervoor kiezen om een hele kamer te bedekken, of alleen een deel van de muur met hout te bekleden. Hierdoor kun je bijvoorbeeld een gezellige zithoek maken, waarbij je een decoratieve grens trekt door je woonkamer heen. Ook als hoofdbord achter het bed kan het zeer chic staan.

Terrazzo patronen

Terrazzo is eigenlijk een manier van vloerafwerking, waarbij verschillende kleuren in de klei worden gedrukt. Dit zorgt voor een typisch Mediterraans ontwerp. Waarom zou je je beperken tot de vloeren? Ook op de muur staat terrazzo namelijk geweldig.

Bekijk ook:
Tijd voor het winterdekbed!

Door het speelse mozaïek is terrazzo een leuke optie voor de keuken of de badkamer. Ook in de slaapkamer of woonkamer kan het echter iets warms en karakteristieks toevoegen. De verschillende kleuren geven de illusie van textuur. Kies voor een kleurenpatroon dat goed bij je interieur past, en je zult versteld staan van de transformatie van je kamer!

Verticale strepen

Verticale strepen zorgen voor hoger lijkende muren. Dit zorgt ervoor dat je een dynamisch interieur krijgt. Combineer het met de lage en horizontale lijnen van je meubilair, en je krijgt een retro look. Voor verticale strepen wordt een neutrale kleur aangeraden, zodat het niet te streng staat.

Strepen in een zachte grijze tint gaan goed samen met warme kleuren, zoals gelen en oranjes. Plaats bijvoorbeeld kussens in deze kleur op de bank, en je zult een speels contrast creëren.

Gebruik behang op je kasten

Wie zegt dat behang op een muur moet hangen? Ook op je boekenkasten kun je gebruikmaken van een leuke kleur of een patroontje. Hierdoor maak je van een simpel meubelstuk een echte blikvanger. Dit is bovendien een geweldige manier om een tweedehands item een nieuw leven te geven.

Bekijk ook:
Creatieve ideeën voor wandbekleding die je woning transformeren

Door met een meubelstuk te beginnen, kun je ook zien of het behang goed past in je interieur. Er zijn namelijk meerdere factoren die hier een rol bij kunnen spelen. Hoeveel zonlicht krijgt je kamer bijvoorbeeld? Komen de felle kleuren van je behang of wandbekleding tot zijn recht?

Bekleed de helft van de muur

Door alleen de bovenste of onderste helft van je muur te bekleden, voorkom je dat de kleur of het patroon niet te dominant wordt. Bij het bekleden van de bovenste helft zorg je er bovendien voor dat het behang of de wandbekleding niet botst met je vloer. De onderste helft zorgt voor de optische illusie van hogere muren.

Door alleen de helft van je muur te bekleden kun je ook nog eens flink wat geld besparen. Je hebt uiteraard maar de helft van het materiaal nodig om deze unieke en moderne stijl te creëren.

656

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.