Zo geef je minder geld uit aan kleding in 2020

0 Shares

Kleding shoppen om je beter te voelen. Onder jongeren gebeurt dit bijna niet meer. Jongeren die opgroeien tijdens de hele klimaatcrisis en die een lager loon hebben dan hun ouders geven nu eenmaal minder uit. Maar waarom is dit zo en hoe kun je je koopgedrag aanpassen? De WGSN deed een uitgebreid onderzoek en kwam tot de volgende conclusie.

Duurzaamheid voorop

In het rapport van de WGSN komen tal van dingen naar voren. Zo zouden nieuwe consumenten in 2050 voor een verdubbeling van het aantal grondstoffen zorgen. Maar daarnaast gaan we ook bewuster met geld om. Doordat we minder welvarend zijn dan onze voorouders gaan we gemakkelijker voor een eenvoudige stijl. Ook kopen we sneller tweedehandskleding of wachten we tot de uitverkoop eindelijk begint.

Grote warenhuizen zullen in de komende jaren gaan investeren in nog duurzamere producten. De consument wil namelijk op een verantwoordelijke manier omgaan met kleding. Daarnaast zijn we met z’n allen best bereidt om te investeren in eerlijk geproduceerde kleding.

Technologie

Nu we vandaag de dag eigenlijk de deur niet meer uit hoeven om te shoppen omdat er overal webshops te vinden zijn, moeten we wel blijven denken om onze consumptie. Het is namelijk ontzettend gemakkelijk om thuis, via het internet, lukraak maar wat te kopen. Maar naast het feit dat er ontzettend veel collecties online te vinden zijn, zijn er nog veel meer mogelijkheden op het gebied van kleding. Zo maken sommige bedrijven en merken gebruik van e-fitting. Eigenlijk gewoon passen zonder dat je het besteld hebt. Je kunt bij e-fitting met behulp van bijvoorbeeld Instagram-filters je kleding passen. En zo weet jij meteen al of dat kledingstuk wel past.

Ruim je kledingkast regelmatig op

Heb je een overvolle kledingkast? Dan weet je ook vast niet precies wat je allemaal in de kast hebt liggen. Ruim daarom regelmatig eens op. Kom je iets tegen wat je (bijna) niet meer draagt. Haal het er dan gewoon tussenuit.

Je kunt vervolgens de kledingstukken die je bijna niet draagt inleveren bij een kringloop of in een kledingbak. Ook zijn er kledingbanken die waarschijnlijk heel blij zijn met je komst. Wil je er liever nog even een zakcentje aan verdienen? Overweeg dan eens om je oude kleding te verkopen via Marktplaats, Vinted of United Wardrobe. Er zit vast wel iemand tussen die in jouw tweedehands kleding nog een mooie kans ziet. Daarnaast levert dit weer geld op, waardoor jij weer kunt besparen op je nieuwe aankopen!

Thom

Thom schrijft teksten sinds de herfst van 2013. In de afgelopen jaren heeft hij tal van ervaringen opgedaan op het schrijven van teksten. Van verkoopteksten tot nieuwsartikelen en van productomschrijvingen tot beschrijvingen van applicaties.

Leave A Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Inloggen

Of met je gebruikersnaam:

Wachtwoord vergeten?

Heb je nog geen account? Registreren

Wachtwoord vergeten?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Inloggen

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.