Dit zijn de populairste talen om te leren 12
Saved Read later
Deel dit bericht

Dit zijn de populairste talen om te leren

Veel mensen spreken tegenwoordig meer dan één taal, en dat is niet zo gek want het wordt steeds makkelijker om een nieuwe taal te leren. We leren Engels, Spaans, Frans, Koreaans, Chinees en allemaal andere denkbare talen, maar wat zijn op dit moment nou de populairste talen om te leren? Met behulp van een onderzoek van Duolingo kunnen we antwoord geven op die vraag!

 • Volgens Duolingo is Engels op dit moment de populairste nieuwe taal om te leren. Wereldwijd wordt deze taal door de meeste appgebruikers geleerd.
 • Hindi kende het afgelopen jaar de grootste groei in populariteit volgens Duolingo, met de meeste nieuwe gebruikers.
 • Een groot deel van de mensen geeft aan een nieuwe taal te leren voor hun studie of opleiding.
 • In Nederland is het Engels de populairste nieuwe taal om te leren.
Bekijk ook:
Taalquiz: Ben je goed in Engels?

Top 10 populairste talen om te leren

Engels was het afgelopen jaar de populairste taal om te leren op Duolingo. De taal werd vooral geleerd in Midden-Amerika, Zuid-Amerika, Azië, en in grote delen van Afrika en Europa. Engels was daarentegen veel minder populair bij Duolingo gebruikers in de Verenigde Staten, Canada, Scandinavië, Australië en Groot-Brittannië.

Spaans was de afgelopen tijd de op één na populairste taal om te leren op Duolingo. De taal was vooral in trek bij gebruikers uit de Verenigde Staten. Frans was de op twee na populairste taal op de app. De taal was vooral populair onder gebruikers in Canada, Australië en een aantal landen in Afrika.

Top 10 populairste talen in 2020

Dit waren de top 10 populairste talen om te leren in 2020:

 1. Engels
 2. Spaans
 3. Frans
 4. Duits
 5. Italiaans
 6. Japans
 7. Koreaans
 8. Portugees – Braziliaanse variant
 9. Russisch
 10. Chinees

In Nederland waren Engels, Spaans en Nederlands de drie populairste talen op Duolingo in 2020.

Bekijk ook:
Top 10 meest gesproken talen ter wereld

Top 5 opkomende talen

Hindi was in 2020 de snelst groeiende taal op Duolingo. De taalapp zag in het afgelopen jaar het aantal gebruikers die Hindi leerden het snelste groeien. Dit komt voor een deel doordat Hindi pas sinds kort wordt aangeboden op de app. Daardoor is het nog maar de vraag of Hindi in de nabije toekomst ook nog de snelst groeiende taal blijft.

Koreaans en Japans zijn de op één en twee na snelst groeiende talen op Duolingo. Aziatische talen scoren op dit moment sowieso erg goed, want de vijf snelst groeiende talen komen allemaal uit Azië. Dit komt waarschijnlijk ook door de groeiende populariteit van K-Pop, Koreaanse series en films en Japanse manga en anime. Zo is de populariteit van de Netflix-serie Squid Game hier een goed voorbeeld van.

Top 5 opkomende talen in 2020

Dit waren de top 5 talen die in 2020 de meeste nieuwe gebruikers telden:

 1. Hindi
 2. Koreaans
 3. Japans
 4. Turks
 5. Chinees
Bekijk ook:
Quiz: Wat weet je van de Netflix-serie Squid Game?

In Zweden leren ze Zweeds

Een andere opvallende conclusie van het Duolingo onderzoek is dat in Zweden de eigen taal het populairste is op de app. Dit komt waarschijnlijk doordat immigranten Duolingo gebruiken om de taal te leren van hun nieuwe leefomgeving.

Dit fenomeen zie je ook terug in Denemarken, want daar is Deens de op één na populairste taal op Duolingo. In ons land is tevens het Nederlands de op twee na populairste taal op de app.

Bekijk ook:
Taalquiz: hoe goed ken jij de Europese talen?

Welke taal zou jij graag in de toekomst willen leren?

Deel dit bericht
Read later
Nick

Hey, ik ben Nick. Ik heb een passie voor films, televisieseries, schrijven, lezen, games, politiek, sport en social media. Als Trendwatcher zal ik vooral de focus op deze onderwerpen leggen. Ooit hoop ik nog een boek te schrijven, maar voor nu blijft het vooral bij artikelen voor websites. Veel leesplezier gewenst!

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

2k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.