Man uit Elburg had zeer luxe levensstijl op kosten van zijn baas 14
Saved Read later
Deel dit bericht

Man uit Elburg had zeer luxe levensstijl op kosten van zijn baas

Een lekkere lunch op de kosten van de baas is altijd welkom. Die rijke stinkerd heeft toch geld genoeg, toch? Een 42 jarige man uit Elburg tilde dit idee naar de sterren door miljoenen euro's te verduisteren van zijn werkgever. Hij is inmiddels aangehouden, en is uiteraard op staande voet ontslagen. Hij bleek er namelijk een extreem luxe levensstijl op na te houden.

De man verduisterde miljoenen van zijn werkgever

De FIOD, de opsporingsdienst van de belastingdienst heeft de man ontmaskerd en aangehouden. De werkgever van de man had een intern onderzoek ingesteld nadat hij erachter kwam dat er stelselmatig geld verdween. De Elburger was het hoofd van de afdeling financiële zaken van het bedrijf, en was verantwoordelijk voor de betalingen in Nederland en België. Hij kon dus makkelijk geld overmaken naar andere rekeningen.

Uit onderzoek van zijn werkgever kwam naar voren dat de man stelselmatig geld van de bedrijfsrekening naar andere rekeningen overmaakte. Dat ging om flinke bedragen, hij wist er zelfs zijn hypotheek mee af te lossen. Daarnaast hield de man er een zeer luxe levensstijl op na. Zo reed hij rond in luxe auto's, ging op dure vakanties en at in de duurste restaurants. Dit allemaal dus op de kosten van zijn baas.

Bekijk ook:
Video: Zo ziet de planeet Jupiter eruit

luxe levensstijl wolf of wallstreet

Een extreem luxe levensstijl

Niet alleen het interne onderzoek van zijn baas deed hem de das om, ook een onderzoek van de belastingdienst betekende zijn Waterloo. De FIOD stelde vast dat de man veel meer geld had ontvangen dan dat hij op zijn belastingaangifte had vermeld. Er werd ook een fiscaal nadeel berekend van ruim 750.000 euro. Het onderzoek dat hierdoor naar voren kwam wees uit dat de man stelselmatig geld van zijn baas stal.

Afgelopen dinsdag werd de man aangehouden door de politie en overgebracht naar het politiebureau in Zwolle. Hij zal daar moeten verklaren over de grootschalige verduistering. Aan zijn luxe leventje is dus per direct een einde gekomen, en hij zal het moeten doen met een klef broodje in plaats van kaviaar. De man zal ook een nieuwe baan moeten zoeken, maar of dat lukt met een strafblad is nog maar de vraag.

luxe levensstijl wolf

Deel dit bericht
Read later
Mike

Ik ben Mike, een gepassioneerd schrijver met een brede interesse. Ik heb een aantal boeken geschreven, maar tegenwoordig hou ik me vooral bezig met het schrijven van korte verhalen, blogs en artikelen.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.7k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.