Stichting Wakker Dier stalkt bezorgdienst AH 12
Saved Read later
Deel dit bericht

Stichting Wakker Dier stalkt bezorgdienst AH

De stichting Wakker Dier stalkt de komende dagen de bezorgdienst van Albert Heijn. De organisatie kwam tot dit besluit door de misstanden rondom de AH kip. Deze kip wordt, volgens Wakker Dier, nog steeds niet op een diervriendelijke manier gehouden.

Eigen vrachtwagen

De stichting heeft een vrachtwagen aangeschaft en gebruikt deze om achter de bezorgdienst van de Nederlandse supermarktketen aan te rijden. De tekst op de vrachtwagen is als volgt:

Wij achtervolgen Albert Heijn net zo lang tot ze de AH Kip niet meer bezorgen

Volgens Albert Heijn wordt de supermarktketen in een verkeerd daglicht gezet en is de situatie helemaal niet zo erg als stichting Wakker Dier ons wil doen geloven. De kans dat je de vrachtwagen ziet rijden is klein. De actie van de stichting duurt slechts vijf dagen en wordt uitgevoerd met één vrachtwagen.

Albert Heijn al langer aandachtspunt van Wakker Dier

Stichting Wakker Dier is al langere tijd bezig om ervoor te zorgen dat de zogenaamde tussenkip uit de schappen gaat bij Albert Heijn. De tussenkip komt, volgens het bedrijf, niet in aanmerking voor de laagste variant van het Beter Leven keurmerk. Wel geeft Albert Heijn in een verklaring aan dat het het meest uitgebreide assortiment heeft op het gebied van vlees en de keus graag aan haar consumenten overlaat. Naast de “tussenkip” heeft de supermarktketen ook tal van biologische- en scharreloplossingen.

Bekijk ook:
7 opmerkelijke verschillen tussen ochtend- en avondmensen

Niet te zien wat Albert Heijn doet

Waar Albert Heijn zelf aangeeft ontzettend veel te doen op het gebied van dierenwelzijn wordt deze mening niet gedeeld door Stichting Wakker Dier. Anne Hilhorst van de stichting geeft aan dat ze de veranderingen van Albert Heijn niet of nauwelijks terugzien. Daarnaast geeft Wakker Dier aan door te gaan met acties tegen Albert Heijn totdat de tussenkip niet meer in de schappen van Albert Heijn aanwezig is.

Bekijk ook:

Deel dit bericht
Read later
Avatar foto
Thom

Thom schrijft teksten sinds de herfst van 2013. In de afgelopen jaren heeft hij tal van ervaringen opgedaan op het schrijven van teksten. Van verkoopteksten tot nieuwsartikelen en van productomschrijvingen tot beschrijvingen van applicaties.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.2k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.