toiletpapier in koelkast
Saved Read later
Deel dit bericht

Om deze reden zou je altijd een rol toiletpapier in de koelkast moeten bewaren

Toiletpapier heeft voor de meeste mensen maar één doel: het afvegen van de billen na een bezoek aan het toilet. Je kunt toiletpapier echter voor meerdere doeleinden gebruiken. Eén ervan kan in de keuken worden toegepast. Er zitten namelijk veel voordelen aan het plaatsen van een rol toiletpapier in de koelkast. Klinkt gek he? Maar dat is het niet. Lees snel verder.

Toiletpapier is zeer gewild

Een rol toiletpapier wordt voornamelijk op het toilet gebruikt. Deze handige uitvinding werd in 1871 door zakenman Seth Wheeler uitgevonden. Toiletpapier is tegenwoordig onmisbaar en zo gewild, dat er tijdens de coronacrisis in de supermarkten om werd gevochten. Waarom is een rol toiletpapier zo gewild? Dat kan meerdere redenen hebben.

Het afvegen na een grote boodschap op het toilet  is noodzakelijk, maar moeten we daarom alle normen en fatsoen laten varen als er schaarste is? Misschien weten deze mensen dat wc-papier voor meerdere doeleinden kan worden gebruikt. Als je een rol toiletpapier in de koelkast legt, dan ben je per direct van een hoop ongemakken af. We hebben ze hieronder op een rijtje gezet.

Bekijk ook:
De vijf hipste planten van dit moment

toiletpapier functies

1. Toiletpapier absorbeert vocht

Als je last van teveel vocht in je koelkast hebt, dan is een toiletrol een ideaal middel om dat tegen te gaan. Toiletpapier is gemaakt om vocht op te nemen. Het absorberende materiaal zuigt het overtollige vocht op, waardoor je minder last hebt van water op de zijkanten van de koelkast en op de producten die erin liggen. De koelkast is een vochtige omgeving, hierdoor kunnen spullen snel bederven.

2. Het voorkomt schimmel in de koelkast

Als je veel vocht in de koelkast hebt, dan kan dit schimmel veroorzaken. Het kan schadelijk zijn voor het voedsel dat je in de koelkast bewaart en het is simpelweg onaangenaam om te zien. Een rol toiletpapier voorkomt dus schimmel in de koelkast omdat – zoals we hierboven al beschreven – het vochtgehalte in de koelkast wordt verminderd.

3. Het voorkomt nare geurtjes

Wc-papier absorbeert naast vocht ook nare geurtjes. Het kan voorkomen dat je door bepaalde soorten eten in de koelkast last krijgt van vieze geurtjes. Als je een rol toiletpapier in de koelkast legt, dan zul je al snel merken dat deze smerige geurtjes snel verdwenen zijn en je koelkast een stuk frisser ruikt.

Bekijk ook:
De top 10 meest populaire speeltjes in de slaapkamer

toiletpapier

Op deze manier plaats je de rol in de koelkast

Het is niet de bedoeling dat een rol wc-papier veel ruimte in de koelkast inneemt. Je kunt de rol eventueel een beetje plat knijpen om ervoor te zorgen dat deze in de koelkast past. Bovendien is het belangrijk dat de rol niet in de weg ligt. Zoek dus een plek uit waar het niet in de weg ligt. Achterin op een plank boven in de koelkast is bijvoorbeeld een goede optie.

Meer hoef je niet te doen! De rol toiletpapier zal zijn absorberende werk doen en ervoor zorgen dat overtollig water en nare luchtjes uit de koelkast verdwijnen. Als je eens in de paar weken kijkt of de rol niet verzadigd is met water, dan kun je even vooruit. Als de rol nat is, dan plaats je een nieuwe rol in de koelkast. Succes gegarandeerd.

Deel dit bericht
Read later
Avatar foto
Mike

Ik ben Mike, een gepassioneerd schrijver met een brede interesse. Ik heb een aantal boeken geschreven, maar tegenwoordig hou ik me vooral bezig met het schrijven van korte verhalen, blogs en artikelen.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

456

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.