nieuwe woning
Saved Read later
Deel dit bericht

Nieuwe woning? Deze dingen heb je in ieder geval nodig!

Je hebt samen met je liefje jouw eerste huis gehuurd of gekocht, en het is tijd om samen het huis in te richten. Dit is de ultieme relatietest! Vaak kom je er tijdens het inrichten achter hoe een persoon reageert in bepaalde situaties. Wat als jullie het niet eens zijn met elkaar? Drijft de ander dan zijn zin door, of kunnen jullie een compromis stellen? Een andere optie is nog dat jouw partner, of jijzelf, helemaal over zich heen laat lopen. Al met al is het dus een spannend moment om te zien hoe die persoon echt in elkaar zit. Maar dan het volgende.. welke essentiële dingen moet je allemaal op je checklist zetten?

Slaapkamer

De slaapkamer is jullie loveshack. Als het goed is komen hier niet veel meer mensen binnen dan jullie zelf. Het is belangrijk om allereerst een bed op het lijstje te zetten. Wel zo fijn, toch? Gaan jullie voor een bed met lattenbodem? Een boxspring compleet? Of een pallet-bed? De mogelijkheden zijn eindeloos. Vergeet de kledingkast en de nachtkastjes ook niet!

Bekijk ook:
De 10 beste tips tegen hooikoorts

Woonkamer

De meeste mensen willen graag een tv in de woonkamer. Natuurlijk hebben ze dan ook een bank nodig om op te zitten. Verder is een kast om je spullen in te doen ook wel zo fijn, evenals een salontafel met misschien een kleedje eronder. De woonkamer kun je zo druk of simplistisch maken als je zelf zou willen. Het is immers jouw huis!

Eetkamer

In een eetkamer kom je meestal niet zo veel tegen. Vaak is er ook geen sprake van een eetkamer, maar meer een eetgedeelte. In ieder geval heb je hiervoor een eettafel nodig. Het is ook wel zo fijn als je eetkamerstoelen hebt om op te zitten. Staand eten is ook weer zo vermoeiend. Een paar leuke decoraties en je kunt al klaar zijn.

Keuken

Vaak is de keuken al geïnstalleerd bij het huren van een huis. Bij kopen hoeft dit niet altijd het geval te zijn. Hou er dan rekening mee dat je een aanrecht wilt, een fornuis, misschien wel een oven en natuurlijk een koelkast. Een plek voor de wasbak op het aanrecht zou ook wel zo fijn zijn. Verder kun je natuurlijk aan alle soorten keukenapparatuur denken die jij handig vindt. Ook is het vaak fijn en hygiënisch als je een afzuigkap hebt. Op die manier beslaan de ramen niet zo waardoor je snel schimmel krijgt.

Bekijk ook:
Besparen op boodschappen: 5 tips voor vrijgezellen

Badkamer

De plek waar je even tot rust kunt komen en over het leven kan nadenken. Wat is het nut van het leven? Bestaat er een God? Weet dat meisje van vroeger nog steeds hoe klungelig ik voor haar neus struikelde? Allemaal vragen waar we in de badkamer over nadenken. Maar ga je dit in een bad doen, of in een douche? En ga je dan voor een badkamer met wc, of wil je de wc liever apart? En de wasbak? Verder heb je niet echt veel nodig in de badkamer. Soms heb je de mogelijkheid om een wasmachine en/of droger te plaatsen.
Al met al heb je dus genoeg dingen waar je met je partner over kan kibbelen. Veel plezier in jullie nieuwe huisje!

Deel dit bericht
Read later
Sandra Vernon

Hallo, ik ben Sandra! Ik ben 24 jaar en woonachtig in Zuid-Holland. Ik schrijf graag over criminaliteit, maar ook het gezinsleven, dieren, zorg en erotiek zijn voor mij geen onbekend terrein. In mijn vrije tijd lig ik het liefst in bed een serie te kijken, meestal crime of ziekenhuis gerelateerd. Heb je een interessant onderwerp waar je graag meer over leest? Stuur mij dan een berichtje!

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.2k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.