in ,

Mogelijk reserveringsapp OV bij 1.5 meter samenleving

reserveringsapp ov

Reis jij vaak met het openbaar vervoer? Dan ken je vast wel de drukte tijdens de spitsuren en het gevoel dat je als een sardien ingepakt bent. Mogelijk komt daar een einde aan. Het NRC meld dat er mogelijk een reserveringsapp komt voor het openbaar vervoer.

1.5 meter samenleving

Op dit moment is een ambtelijke werkgroep aan het kijken hoe het openbaar vervoer moet gaan werken in de 1.5 meter samenleving. De reserveringsapp zou daar mogelijk een oplossing voor kunnen zijn. De app zou al redelijk snel op de markt kunnen staan omdat de techniek al gebruikt wordt bij bijvoorbeeld vervoer op afroep. Het gebruik van een reserveringsapp roept wel vragen op zoals hoe er gehandhaafd moet worden.

Handhaving

Op stations waar toegangspoortjes staan zouden reizigers die geen reservering hebben staan geweigerd kunnen worden. Mensen met vitale beroepen zouden mogelijk voorrang kunnen krijgen. Ook zouden er speciale daluren komen voor kwetsbare personen. In een 1.5 meter samenleving zal het aantal reizigers op het obenpare vervoer hooguit een kwart van de aantallen voor de crisis kunnen bedragen.
Of de app komt is nog geen zekerheid maar een optie. Er wordt ook nog gekeken naar andere mogelijke opties.

Bekijk ook:
Welke streamingdiensten zijn er in Nederland beschikbaar?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.