reserveringsapp ov
Saved Read later
Deel dit bericht

Mogelijk reserveringsapp OV bij 1.5 meter samenleving

Reis jij vaak met het openbaar vervoer? Dan ken je vast wel de drukte tijdens de spitsuren en het gevoel dat je als een sardien ingepakt bent. Mogelijk komt daar een einde aan. Het NRC meld dat er mogelijk een reserveringsapp komt voor het openbaar vervoer.

1.5 meter samenleving

Op dit moment is een ambtelijke werkgroep aan het kijken hoe het openbaar vervoer moet gaan werken in de 1.5 meter samenleving. De reserveringsapp zou daar mogelijk een oplossing voor kunnen zijn. De app zou al redelijk snel op de markt kunnen staan omdat de techniek al gebruikt wordt bij bijvoorbeeld vervoer op afroep. Het gebruik van een reserveringsapp roept wel vragen op zoals hoe er gehandhaafd moet worden.

Handhaving

Op stations waar toegangspoortjes staan zouden reizigers die geen reservering hebben staan geweigerd kunnen worden. Mensen met vitale beroepen zouden mogelijk voorrang kunnen krijgen. Ook zouden er speciale daluren komen voor kwetsbare personen. In een 1.5 meter samenleving zal het aantal reizigers op het obenpare vervoer hooguit een kwart van de aantallen voor de crisis kunnen bedragen.
Of de app komt is nog geen zekerheid maar een optie. Er wordt ook nog gekeken naar andere mogelijke opties.

Deel dit bericht
Read later
Sandra Vernon

Hallo, ik ben Sandra! Ik ben 24 jaar en woonachtig in Zuid-Holland. Ik schrijf graag over criminaliteit, maar ook het gezinsleven, dieren, zorg en erotiek zijn voor mij geen onbekend terrein. In mijn vrije tijd lig ik het liefst in bed een serie te kijken, meestal crime of ziekenhuis gerelateerd. Heb je een interessant onderwerp waar je graag meer over leest? Stuur mij dan een berichtje!

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.3k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.