lebron james
Saved Read later
Deel dit bericht

Lebron James en Nike onthullen releasedatum Air Max 1 ‘Liverpool’

Sneakerheads hebben het al langer over de samenwerking tussen Nike en ster-basketballer Lebron James. James en Nike lieten in november 2022 weten dat ze de handen ineen gingen slaan om een nieuwe sneaker op de markt te brengen; de Air Max 1 ‘Liverpool’. De naam refereert naar een zakendeal die de basketballer enige tijd geleden sloot met Fenway Sports Group, het moederbedrijf van voetbalclub Liverpool en honkbalclub Boston Red Sox.

Lebron James en Nike

Lebron James staat volgens Forbes op de vijfde plek van de best betaalde sporters ter wereld. Daarnaast is hij een uitstekende zakenman, die dankzij zijn investeringen een gigantische vermogen heeft opgebouwd. Hij bezit meerdere bedrijven, waaronder productie- en mediabedrijven, een pizzaketen, en kocht in 2011 voor 5,5 miljoen euro twee procent van de aandelen van Liverpool, die nu 43 miljard waard zijn.

Om te vieren dat Lebron James nu een aandeel heeft in de Engelse voetbalclub heeft hij samen met Nike een sneaker ontwikkeld dat is ontworpen met de zakendeal van James in het achterhoofd. De samenwerking werd onthuld, maar een releasedatum van de Air Max 1 ‘Liverpool’ werd niet bekendgemaakt. Het is niet de echter niet de eerste Liverpool/Nike samenwerking, James bracht eerder een basketbal collectie op de markt.

Bekijk ook:
Schermtijd verminderen? Dit doe je met deze drie praktische tips!

Air Max 1 ‘Liverpool' releasedatum

Het kleurenpallet van de schoen bestaat uit zwart, wit, groen, en heeft rode accenten. Oplettende fans zullen de kleuren herkennen van de tenues van de club. Leuke aangebrachte details in het ontwerp zijn de letters SFG (Strive for Greatness) en YNWA (You Never Walk Alone) op de hielen van de schoenen. Dit zijn de teksten van de bekendste spreekkoren van de fans van Liverpool.

Het materiaal van de sneaker bestaat uit leer en mesh. De fans van Liverpool, Nike, en LeBron James kunnen hun hart ophalen, want het is nu bekend dat de Air Max 1 ‘Liverpool’ vanaf 4 maart te verkrijgen is via Nike, en zal € 180 gaan kosten. Dit zijn bij voorbaat al echte collectors-items dus wees er snel bij, want ze gaan net zo hard over de toonbanken als de slam-dunks van Lebron James.

2.5k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.