in

Liverpool kampioen van Engeland

Na dertig jaar voor het eerst weer kampioen

Liverpool is na dertig jaar voor het eerst weer kampioen van Engeland. Manchester City verloor donderdagavond van Chelsea, waardoor Liverpool – zonder zelf te spelen – kampioen werd. 

Een dag eerder had Liverpool nog met 4-0 ruim gewonnen van Crystal Palace. Daardoor moesten The Reds afwachten op het resultaat van Chelsea-Manchester City. City had drie punten nodig om in de titelrace te blijven. De club uit Manchester verloor echter, waardoor de titel voor Liverpool een feit is.

Corona-break in de Premier League

Al maanden ging Liverpool ongenaakbaar aan kop in de Premier League. Niets leek de eerste titel van de 21ste eeuw voor The Reds in de weg te staan, totdat het corona-virus wereldwijd losbrak. Lange tijd heerste er grote onzekerheid over de toekomst van het huidige Premier League seizoen. Het staken van de competitie zonder een kampioen aan te wijzen, was de grootst mogelijke nachtmerrie voor elke Liverpool-fan. Dat was niet eens een onrealistisch scenario, want in onder meer Nederland geschiedde dit al. Gelukkig voor Liverpool kwam dit doemscenario niet uit en werd de competitie na een drie maanden hiatus weer hervat en konden ze deze week de titel definitief pakken.

Lees ook:
Urban free climbing: een levensgevaarlijke extreme sport

Nederlands getint Liverpool

De titel van Liverpool kent ook een Nederlands tintje. Georginio Wijnaldum en Oranje captain Virgil van Dijk zijn niet weg te denken uit het elftal van Jürgen Klopp. Met de titelwinst op zak zijn er in totaal achttien Nederlanders die de Premier League hebben gewonnen. Nathan Aké was daarvoor de laatste die dat voor elkaar kreeg toen hij in 2017 kampioen werd met Chelsea. Liverpool kent daarnaast twee andere Nederlandse spelers: Ki-Jana Hoever en Sepp van den Berg. Zij kwamen nog niet in actie in de competitie, maar de kans is aanwezig dat ze nog speeltijd gaan krijgen nu de titel is verzilverd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Top 5 dieren die woorden kunnen zeggen

Arjen Robben keert terug naar FC Groningen