Laat de liefde je brein resetten naar de fabrieksinstellingen 12
Saved Read later
Deel dit bericht

Laat de liefde je brein resetten naar de fabrieksinstellingen

In ons hectische bestaan is het belangrijk dat we onszelf af en toe even tot rust manen. Wat is er dan fijner dan ongegeneerd voor de buis neerzakken. Kussens in je rug, een schaal nootjes binnen handbereik en een drankje in de hand. Uiteraard volgen wij het nieuws, kijken een variatie aan talkshows en slaan we die goede documentaire niet over. Als alle dagelijkse prikkels ons echter naar het hoofd gestegen zijn, is er nog maar één uitweg om weer volledig terug te keren naar onze fabrieksinstellingen: Datingsshows en alle andere tv-programma’s die ook maar iets met de liefde te maken hebben. Oftewel de meest bekeken tv-programma’s voor vrouwen.

Waarom zijn vrouwen, en sommige mannen, toch van die ‘suckers for love?’ Is het een vorm van voyeurisme, puur vermaak of vergelijken we ons liefdesleven graag met dat van anderen zodat we kunnen constateren dat we het zo beroerd nog niet doen in de liefde? Wat het antwoord ook is, we smullen massaal van alles dat te maken heeft met daten, liefdesverdriet, ongemakkelijke afspraakjes en voorzichtige eerste toenaderingspogingen. Bij het satirische magazine Tv-Vrouw slaan we geen liefdes gerelateerd programma over en schrijven hier heerlijk ongezouten humoristische columns over.

Kijktips met liefde in de hoofdrol

Op dit moment heeft de redactie van Tv-vrouw zich volledig ondergedompeld in het RTL4 programma B&B Vol Liefde waarin acht Nederlandse single B&B eigenaren klaar zijn om de liefde van hun leven te ontmoeten. Het programma dat vele verschillende types herbergt staat garant voor hilarische, ongemakkelijke en soms emotionele situaties. Weten de singles die zijn afgereisd vanuit Nederland het hart te veroveren van de B&B eigenaren in het buitenland? B&B Vol Liefde is op werkdagen om 20:30 te zien bij RTL4.

Zet 3 september 2023 maar alvast in je agenda, want vanaf die datum neemt Yvon Jaspers ons weer mee in de zoektocht van boeren naar de liefde van hun leven in het KRO-NCRV programma Boer zoekt Vrouw. Het populaire datingprogramma geeft ons al seizoenen lang een kijkje in het lief en leed tussen de boeren en hun potentiële liefdes. Wat is het toch een genot om mee te mogen gluren in het ontluiken van een prille liefde of juist de afgang te mogen aanschouwen.

Uiteraard mag je de SBS6 datingshow Lang Leve de Liefde en First Dates van BNNVARA niet overslaan als guilty pleasure in het aanbod met het thema liefde. Soms tenenkrommend, soms hartverwarmend, maar altijd vermakelijk om te zien hoe de eerste stappen gezet worden in een potentieel nieuw liefdesavontuur. Zijn de deelnemers goed gematcht of wordt het een regelrecht fiasco? Verstand op nul en smullen maar!

Op het enorm populaire RTL4 programma Married at First Sight moeten we helaas nog even wachten tot begin 2024. De single deelnemers springen in het diepe door een wettelijk huwelijk aan te gaan met iemand die ze nog nooit eerder hebben gezien. De matches zijn gemaakt op basis van wetenschappelijk onderzoek, maar staat dat ook garant voor succes?  Overbodig om te vermelden dat dit natuurlijk niet altijd het sprookje is waar de stellen op hopen. Drama garandeert!

Bekijk ook:
De ergste ruzies ooit op de Nederlandse televisie

Geef je over aan de liefde

Voel je niet langer schuldig als je geen zin hebt om naar actualiteitenprogramma’s te kijken, maar laat je ongegeneerd meevoeren op de wolk van ontspanning die de liefdesprogramma’s te bieden hebben. Trotseer de stress in je leven en geef toe aan je guilty pleasure. Als je collega’s maandagochtend bij de koffiemachine een goed gesprek hebben over die ene politicus die een statement maakte bij een talkshow en ze vragen wat jij ervan vond, schaam je dan niet als je zegt: ‘Geen idee, maar hoe vonden jullie die eerste kus tussen Gerard en Sophie?’ De sociale interactie zal je misschien nog verbazen.

Deel dit bericht
Read later

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.