Intiem wandelen met een draagzak baby 13
Saved Read later
Deel dit bericht

Intiem wandelen met een draagzak baby

Wandelen met je baby of peuter in een draagzak is een leuke en intieme manier om tijd met je kindje door te brengen. Een draagzak is prettig voor de ouders en voor de baby. Draag je je baby op de buik, dan voelt het kindje zich geborgen en dicht bij de mama of papa. Dit gevoel sluit aan bij dat van de zwangerschap. Je kindje voelt zich goed in een draagzak omdat het mee wiegt op het ritme van de stappen en het de hartslag van de mama of papa voelt. De baby of peuter heeft het lekker warm omdat het jouw lichaamswarmte voelt. Het geborgen gevoel in een draagzak baby is een leuke manier om dicht bij de ouders te zijn.

Communiceren met je kindje in een draagzak

Je kunt een draagzak baby op verschillende manieren gebruiken. Als het kindje heel klein is, draag je je kindje met het gezicht naar jou gericht. Zo kun je tijdens het wandelen communiceren met je kindje, geluidjes maken of gewoon glimlachen. Al snel begint je baby geluidjes en gezichtsuitdrukkingen van de ouders na te bootsen. Dankzij een speciale klep kun je het hoofd van je kindje ondersteunen als het nog heel klein is. Later kun je die hoofdsteun wegnemen of inklappen. Zo groeit een draagzak voor een baby mee met het kind en past het in elk stadium van de ontwikkeling.

Is je kindje al wat groter, dan draag je het in een draagzak baby met het gezicht naar buiten gericht. Dit is eveneens heel goed voor de ontwikkeling van je kind. Zo kan het de wereld om zich heen waarnemen en alles ontdekken wat er gebeurt. Het kindje bevindt zich dan immers op een goede hoogte om alles te zien. Deze hoogte is beter voor het observeren dan wanneer het kind in een buggy zit. Dan zit het immers lager en is het verder verwijderd van de actie. In een draagzak beleeft de baby alles mee vanop de eerste rij.

Bekijk ook:
De beste babyfoons met camera; een top 5!

Draagzak baby: handen vrij en je doet alles samen met je kind

Een draagzak baby is een handig hulpmiddel om als jonge ouders op stap te gaan of ergens naar toe te trekken. Een groot voordeel voor de mama’s en de papa’s die een draagtas of draagzak dragen is dat ze hun handen vrij hebben. Dit komt bijvoorbeeld goed van pas als je in een winkel bent en je boodschappen moet opbergen. Voor je het weet helpt je kindje misschien wel om boodschappen vast te grijpen.

Het aanbod draagdoeken en draagzakken is heel ruim. Een draagzak baby is  bijvoorbeeld altijd uitgerust met een tasje waarin je nog wat spulletjes kwijt kunt. Dankzij een ingenieus systeem met riemen zijn draagtassen ergonomisch voor de ouders. Het gewicht wordt goed verdeeld.

Draagdoeken tot 6 maanden of draagzakken tot gewicht van 12 kilo

Wil je je baby extra geborgenheid geven, dan kun je kiezen voor een draagdoek. Dit is ideaal voor de eerste zes maanden na de geboorte. Een draagtas met riemen kun je gebruiken tot je kindje 12 kilo weegt.

Avatar foto
Thom

Thom schrijft teksten sinds de herfst van 2013. In de afgelopen jaren heeft hij tal van ervaringen opgedaan op het schrijven van teksten. Van verkoopteksten tot nieuwsartikelen en van productomschrijvingen tot beschrijvingen van applicaties.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.5k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.