Haal het beste uit jezelf!

Haal het beste uit jezelf in coronatijd

0 Shares

In deze bizarre tijd staat ons hele dagelijkse leven op z’n kop. We kunnen niet meer naar de bioscoop, naar dat restaurantje of even gezellig in de kroeg een biertje doen. Naar de supermarkt gaan is hét uitje van de week. Gelukkig is er heel veel wat we nog wel kunnen doen. Dit is de ideale tijd om aan jezelf te gaan werken. Had je al heel lang dat ene boek willen, lezen, die taal willen leren, of dat muziekinstrument willen spelen, die ene cursus willen volgen. Pak je kans!

Check het nieuws niet te vaak

Ten eerste, het is verleidelijk om in deze onzekere tijden vaak het nieuws te checken. Hier kan je je echter erg down door gaan voelen en bovendien help je hier niemand mee. Het is beter om een vaste tijd in te plannen waarop je het nieuws volgt, en de rest van de dag je eigen dingen te doen.

Haal een frisse neus!

Nog iets dat je zeker zal helpen is om naar buiten te gaan. Natuurlijk houd je wel anderhalve meter afstand en ga je niet naar plekken waar het druk is. Hierdoor ben je in beweging en zie je ook nog eens iets anders dan alleen de muren van je eigen huis:) Bovendien krijg je ook nog eens vitamine D binnen. Deze essentiële vitamine bevordert sterke botten en tanden en is goed voor de weerstand en de werking van je spieren. Ook hoef je echt geen fanatieke sporter te zijn om buiten te zijn. Lekker skeeleren of wandelen is ook prima!

Houd je normale ritme aan

Vergeet deze tip ook niet om een productieve dag te garanderen: houd zoveel mogelijk je normale ritme aan! Half twaalf opstaan is er niet meer bij. Zorg dat je ongeveer om de tijd opstaat dat je ook zou doen als je naar je werk zou gaan, op deze manier krijg je meer het gevoel alsof het een normale werkdag is en krijg je meer gedaan.

Eet en drink gezond

Ook is het van groot belang dat je gezond eet, wat je eet is hoe je je voelt! Voor wie dacht dat gezond eten duur hoeft te zijn of moeilijk, niets is minder waar. Er zijn genoeg makkelijke en goedkope recepten te vinden voor heerlijke gezonde hapjes. Probeer eens uit waar jij blij van wordt. Onthoud: je lichaam is geen vuilnisbak, het is dus echt belangrijk het de stoffen te geven die het nodig heeft.

Drink ook genoeg water. Water drinken zorgt voor energie, en stralende huid en zorgt er ook voor dat de kans op een hartaanval, op darmkanker en op blaaskanker kleiner is. Kortom, gewoon doen!

Track je gewoontes

Tot slot kan het tracken van deze gewoontes veel inzicht geven en helpen om deze gewoontes voort te zetten. Bovendien motiveert het ook heel erg om te zien wat er allemaal lukt om gedaan te krijgen in een dag. Echt een aanrader dus!

Bekijk ook:

Leave A Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

164
NIEUWS
POLLS
QUIZZEN
SHOPPING

Inloggen

Of met je gebruikersnaam:

Wachtwoord vergeten?

Wachtwoord vergeten?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Inloggen

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.