Een bekende Instagrammer worden in 6 stappen? 14
Saved Read later
Deel dit bericht

Een bekende Instagrammer worden in 6 stappen?

Bakken met geld binnenhalen als bekende Instagrammer of influencer? Volgens de experts is dat helemaal niet zo moeilijk als het lijkt. Sterker nog, in 6 stappen geef je jouw Insta account de boost die het nodig heeft. Simpelweg door naar de pijpen van het social media platform te dansen. En ja, dat gaat verder dan het 1x per maand posten van een katten plaatje.

1.  2-3 keer per dag posten

Denk je dat jouw volgers moe worden van 3 posts per dag? Nee hoor. Regelmatig en consistent posten is juist een must-do. Instagram vind het namelijk fijn als je het platform meerdere keren per dag gebruikt. Het zal jouw post daardoor aan steeds meer gebruikers laten zien.

2. Creëer je eigen huisstijl

Alsof je een multinational bent. Probeer voor de foto’s die je maakt en plaatst, steeds dezelfde stijl aan te houden. Dit zorgt voor herkenbaarheid bij jouw volgers. Dat doe je simpel door bijvoorbeeld telkens een flat-lay fotografie te gebruiken, of jouw afbeeldingen te voorzien van een specifiek kader of filter.

Een bekende Instagrammer worden in 6 stappen? 17

Bekijk ook:
Deze 10 sterren hebben de meeste volgers op Instagram

3. Onderschat Instagram Stories niet

Met Instagram stories kun je jouw volgers meenemen op avontuur. Bijvoorbeeld een tandartsbezoek, het bakken van een cake of het shoppen van nieuwe kleding. Te privé? Wen er maar vast aan want het gebruiken van Insta stories én het delen van “privé” beelden,  is juist de kracht die je nodig hebt om een bekende Instagrammer te kunnen worden.

4. Zoek de confrontatie op

Als Instagrammer moet je betrokken zijn bij het wel en wee van je volgers. Reageer dan ook altijd op reacties en vragen. Ook als ze niét zo leuk zijn. Negativiteit is immers ook publiciteit. Jouw volgers hebben zo nog meer het gevoel dat ze je persoonlijk kennen.

5. Interactie, actie, actie!

Ja interactie. Belangrijk! Je houdt jouw account lekker levendig door jouw volgers de juiste vragen te stellen. Wat heb jij vandaag aan? Hoe voel jij je? Welke producten  gebruik jij het liefst? De storm die hiermee op gang komt levert je altijd een paar nieuwe volgers op.

6. #hashtags? Ja! Mits ze relevant zijn

Relevante hashtags gebruiken lijkt vanzelfsprekend, maar hier gaat het nog vaak mis. Om veel volgers te krijgen kun je hashtags zoals #lovelife of #likeforlike gebruiken, maar erg relevant zijn ze niet. Sterker nog, ze kunnen je een behoorlijk aantal spam-accounts opleveren. En nee, deze mensen zijn niet oprecht geïnteresseerd in jouw account. Goede hashtags vertellen wat over de post, jouw branche en de producten die je eventueel promoot.

Een bekende Instagrammer worden in 6 stappen? 18

Bekijk ook:
Deze Instagram dieren hebben meer volgers dan jij!

Andere belangrijke zaken voor een bruisend Instagram account

Een bekende Instagrammer worden gaat niet over één nacht ijs. Inzicht, doorzettingsvermogen én de juiste aanpak zijn hierbij een vereiste. Volgens de experts is ook het gebruiken van kwalitatieve beelden een echte must. Volg de juiste mensen en schaf n godsnaam géén gekochte volgers aan. Ze doen niets voor jouw account en worden na de eerste de beste update gelijk weer verwijderd.

Dag zuurverdiend geld. Speel in op de behoefte van jouw volgers en steek tijd in de posts die je plaatst. Inzet en creativiteit worden altijd gewaardeerd. Nog een laatste belangrijke tip: als het je gelukt is om binnen een relatief kort tijdsbestek een bekende Instagrammer te worden, vergeet dan niet om #trending te blijven én te volgen!

Bekijk ook:

1.4k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.