'Moorkop' heet nu 'roomkop' na verwijt van racisme 12
Saved Read later
Deel dit bericht

‘Moorkop’ heet nu ‘roomkop’ na verwijt van racisme

De moorkop zat nog geen week in het assortiment en mailtjes stroomden al binnen. Bakker Jurgen Verwoerd heeft toen besloten de traditionele moorkop te wijzigen naar ‘roomkop'. De naamswijziging is om te voorkomen dat mensen negatieve associaties hebben bij een naam, en de bakker hoopt dat meer bakkers volgen.

”Lang leven de roomkop”

De bakker uit Monster vindt dat de naam moorkop anno 2020 niet meer kan. “Je moet geen naam meer willen voeren die verwijst naar racisme”, aldus Verwoerd. Hij wil een duidelijk statement maken met deze wijziging. De verandering wordt ergens deze week officieel, maar zal hoogstwaarschijnlijk voor ophef zorgen. Hier maakt Jurgen zich echter weinig druk om: “Lang leven de roomkop.”

Deel dit bericht
Read later
Avatar foto
Ilse

Ik ben Ilse Feringa, wonend in Drachten. Ik studeer momenteel af aan sociaal pedagogische hulpverlening. Ik ben geïnteresseerd in wat er allemaal om me heen gebeurd, trends, ontwikkelingen, de mens. Graag deel ik deze interesse met jullie door te schrijven. Hiernaast hou ik mij in mijn vrije tijd bezig met kunstschaatsen, fitness, mijn bijbaantjes en vooral heel erg veel gezelligheid. Hierover gaan jullie nog veel terugzien in mijn artikelen!

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.3k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.