in ,

‘Moorkop’ heet nu ‘roomkop’ na verwijt van racisme

Net als negerzoen, nu ook ophef over de moorkop

De moorkop zat nog geen week in het assortiment en mailtjes stroomden al binnen. Bakker Jurgen Verwoerd heeft toen besloten de traditionele moorkop te wijzigen naar ‘roomkop’. De naamswijziging is om te voorkomen dat mensen negatieve associaties hebben bij een naam, en de bakker hoopt dat meer bakkers volgen.

”Lang leven de roomkop”

De bakker uit Monster vindt dat de naam moorkop anno 2020 niet meer kan. “Je moet geen naam meer willen voeren die verwijst naar racisme”, aldus Verwoerd. Hij wil een duidelijk statement maken met deze wijziging. De verandering wordt ergens deze week officieel, maar zal hoogstwaarschijnlijk voor ophef zorgen. Hier maakt Jurgen zich echter weinig druk om: “Lang leven de roomkop.”

Veteran

Geschreven door Ilse

Ik ben Ilse Feringa, wonend in Drachten. Ik studeer momenteel af aan sociaal pedagogische hulpverlening. Ik ben geïnteresseerd in wat er allemaal om me heen gebeurd, trends, ontwikkelingen, de mens. Graag deel ik deze interesse met jullie door te schrijven. Hiernaast hou ik mij in mijn vrije tijd bezig met kunstschaatsen, fitness, mijn bijbaantjes en vooral heel erg veel gezelligheid. Hierover gaan jullie nog veel terugzien in mijn artikelen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

      Coronavirus poll – 8 vragen aan jou

      Van deze drankjes krijg je de ergste katers

      Waarom worden katers altijd erger?