De voordelen van regelmatig in de sauna gaan 12
Saved Read later
Deel dit bericht

De voordelen van regelmatig in de sauna gaan

Alleen al om even van de dagelijkse stress te ontsnappen is een bezoekje aan de sauna het waard. Even heerlijk ontspannen in de infrarood, Finse, kleuren of de opgietsauna. Een bezoek aan de sauna wordt ook vaak gezien als een leuk dagje weg of een stukje ontspanning, maar wat zijn eigenlijk de andere voordelen van regelmatig in de sauna gaan? Dat vertellen we je in dit artikel.

Sauna voor ontspanning

Op nummer 1 staat natuurlijk ontspanning. Even ontspannen van de dagelijkse stress en werkdruk. Uit onderzoeken is gebleken dat het serotonine gehalte toeneemt wanneer je in de sauna gaat. Serotonine is het stofje dat ervoor zorgt dat je je goed en vrolijk voelt. Deze positieve werking op je lichaam en geest neem je vervolgens weer mee in het dagelijkse leven. Ideaal toch?

Het is goed voor je huid

Door de warmte die je lichaam dient te verwerken gaat het hard zijn best doen om af te koelen. Daardoor gaan je poriën open en je bloedvaten gaan zich verwijden. Je begint te zweten en zo kan de huid tegelijk goed schoon worden. Zo raak je overtollig talg en vuil kwijt. Hier blijkt ook dat je er meer voordeel van hebt als je vaker in de sauna gaat.

Bekijk ook:
Zo haal je met gemak 10.000 stappen per dag, ook met een kantoorbaan

Goed voor de gezondheid

De sauna verbetert het immuunsysteem en het stimuleert de bloedsomloop. Het lichaam reageert op de warmte van de sauna en vervolgens op de koud als je afkoelt. Hierdoor worden antistoffen aangemaakt. Eén van de voordelen is een betere bescherming tegen verkoudheid. Dit heeft hetzelfde effect als bij koud afdouchen. Wetenschappelijk onderzoek laat zien dat koud afdouchen een positieve effect heeft op de weerstand. Moet je wel minstens 30 seconden onder de koude douche blijven staan.

Vermindering van spierpijn

Heb je vaak last van spierpijn? Dan is een infraroodsauna aan te bevelen. De lampen in een infraroodsauna verwarmen het lichaam en de stralen dringen diep in de huid door. Veel mensen ervaren een prettig gevoel in hun spieren. Hierbij moet wel vermeld worden dat dit voornamelijk bij de infraroodsauna is en niet bij de andere varianten.

Wist je dat het ook mogelijk is om gewoon een sauna bij jou thuis te plaatsen? Saunakoning.nl heeft niet alleen een webshop, maar ook acht vestigingen in Nederland en België.

Deel dit bericht
Read later

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.2k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.