Denk ook eens aan de eenzame ouderen met kerst 14
Saved Read later
Deel dit bericht

Denk ook eens aan de eenzame ouderen met kerst

Jo Kemp-Soeterboek (90) was altijd gek op kerst. Ze dineerde uitgebreid met haar man en aan kerstversieringen in huis was er geen gebrek. Nu zit ze met kerst alleen thuis, en vooral met dat soort dagen voel ik me zó alleen (Ouderenfonds, 2018).

Velen van ons verheugen zich er weer op: Kerst! Gezellig gourmetten, of cadeautjes uitpakken. Of gewoon even samen zijn, met geliefden. Helaas geldt dit niet voor iedereen, de helft van de ouderen in Nederland is erg eenzaam. Natuurlijk is dat niet alleen met de feestdagen, maar toch is de confrontatie dan extra zwaar. Je ziet iedereen om je heen leuke dingen doen met familie en vrienden, en dan besef je dat je helemaal alleen bent.

Kom in actie met de kerstkaartenactie!

Het Nationaal Ouderenfonds organiseert activiteiten voor eenzame ouderen rond kerst. Je kunt hier aan bijdragen door een bedrag te doneren aan het goede doel, maar speciaal voor de kerstdagen is er nog een andere actie georganiseerd: De Grote Kerstkaartenactie! Met deze 5e editie worden er naar verwachting ruim 270.000 kerstkaarten verstuurt naar eenzame ouderen. Het is een klein gebaar, maar dit kan voor een ouder die zich eenzaam voelt hartverwarmend zijn. Het geeft toch het gevoel dat er iemand aan je denkt, en misschien maakt het toch de moeite waard om die kerstboom in huis te zetten. Twijfel niet, en doe het gewoon. Via deze link wordt uitgelegd hoe je de eenzame ouderen kunt bereiken met jouw kerstkaart.

Bekijk ook:
De 10 beste tips tegen hooikoorts

Nationaal Ouderenfonds

Niet alleen kun je een donatie doen, of een kerstkaartje versturen bij het Nationaal Ouderenfonds. Ze organiseren door het hele land ook activiteiten voor eenzame ouderen. Zo zijn er kerstdiners, of kerstconcerten. Als jij nou iemand kent die zich eenzaam voelt rond de feestdagen, kun je hem of haar hiervan op de hoogte stellen. Misschien heeft diegene er nog nooit van gehoord. Het is een mooie manier voor hen om nieuwe contacten te leggen. Óf je geeft het zelfs als kerstcadeau, wat een mooi gebaar zou dat zijn! En dat kan via deze link.

Verras persoonlijk iemand in de buurt

In élke buurt woont wel een eenzame oudere. Kijk de komende weken eens goed om je heen, of misschien ken je zelfs al wel iemand. Sta er even bij stil hoe het voor hen moet zijn om niet meer kerst te kunnen vieren zoals vroeger. Maak een leuk kerststukje voor ze, breng persoonlijk een kerstkaartje of ga met kerst gewoon even op de koffie. Een uurtje van je dag kan je wel missen om iemand even gelukkig te laten voelen toch?

Deel dit bericht
Read later
Ilse

Ik ben Ilse Feringa, wonend in Drachten. Ik studeer momenteel af aan sociaal pedagogische hulpverlening. Ik ben geïnteresseerd in wat er allemaal om me heen gebeurd, trends, ontwikkelingen, de mens. Graag deel ik deze interesse met jullie door te schrijven. Hiernaast hou ik mij in mijn vrije tijd bezig met kunstschaatsen, fitness, mijn bijbaantjes en vooral heel erg veel gezelligheid. Hierover gaan jullie nog veel terugzien in mijn artikelen!

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.5k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.