Fietsen naar werk
Saved Read later
Deel dit bericht

De voordelen van op de fiets naar je werk

Stap jij iedere dag in de auto om naar je werk te gaan? Dan ben je absoluut niet de enige. Met jou doen nog miljoenen mensen dit iedere dag, ook wanneer de afstand naar het werk minder dan 10 kilometer is. Vooral in de huidige tijd, waarin we praktisch allemaal wel beschikken over een elektrische fiets, is het dus zeker iets om over na te denken om de auto wat vaker te laten staan. Nu snappen we echt wel dat dit niet handig is wanneer je iedere dag meer dan 20 kilometer moet afleggen om op je werk te komen, maar voor iedereen binnen een straal van 10 tot 15 kilometer van zijn of haar werk is dit prima te doen. Niet alleen bespaart het je een hoop geld, maar heeft het nog veel meer voordelen. Welke dat zijn, bespreken we daarom graag met je.

Je komt een stuk fitter aan op je werk

Vooral in de wintermaanden, wanneer het ‘s ochtend nog donker en ook koud is, is het voor de meesten een hele opgave om uit bed te komen. Vaak duiken we direct onder de warme douche, trekken onze kleren aan en gaan vervolgens naar beneden. Daar zetten de meesten een kop koffie, eten een boterham en stappen dan lekker warm in de auto. Je kunt je dan natuurlijk wel voorstellen dat je nog niet bepaald wakker bent en vaak nog wat suf op je werk verschijnt. Kies je er nu voor om op de fiets te gaan, dan kunnen we je verzekeren dat dit absoluut niet het geval is. Niet alleen tijdens de wintermaanden kom je door de frisse wind, door je snoet lekker fris op het werk, maar kun je op de terugweg ook even alles van je af laten geleiden. Kortom, ideaal dus!

Bekijk ook:
Werkdruk verlagen: met deze tips doe je dat zelf

De voordelen van op de fiets naar je werk 13

Elektrische dames of herenfietsen via het fietsplan

Een ander voordeel van het op de fiets naar je werk gaan, is dat je vaak via je werkgever op basis van een fietsplan redelijk voordelig een nieuwe elektrische fiets kunt aanschaffen. Niet alleen profiteer je van een fiscaal voordeel, maar biedt veel werkgevers je ook de mogelijkheid om een deel te mogen betalen middels je overuren of vakantieuren. Helaas doen niet alle werkgever dit, omdat er ook bepaalde voorwaarden aan verbonden zijn, maar is dit zeker iets om even na te vragen bij je manager of HR. Tegenwoordig kun je namelijk gemakkelijk online verschillende dames en ook elektrische herenfietsen bestellen, die je zelfs eerst rustig kunt uitproberen. Houd er alleen wel rekening mee dat het fietsplan vaak een bepaald maximum heeft, waardoor het kan zijn dat je een deel van de fiets wel belast moet betalen.

Je draagt bij aan een schoner milieu

De impact die het heeft om iedere dag met de auto naar het werk te gaan, mits deze elektrisch is, die is enorm. Door je brandstof auto te laten staan, bespaar je dus niet alleen op de kosten, maar stoot je gedurende je rit ook niets uit. Uiteraard is het wel even wennen om in plaats van 5 dagen in de week met de auto, nu met de fiets naar het werk te gaan. Het is daarom dus ook goed om dit even rustig op te bouwen en bijvoorbeeld te beginnen met één of twee dagen in de week.

Deel dit bericht
Read later

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.1k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.