De voordelen van een elektrische fiets leasen 12
Saved Read later
Deel dit bericht

De voordelen van een elektrische fiets leasen

Hou je ervan om tijd door te brengen in de buitenlucht? Moet je voor je werk of studie op dagelijkse basis reizen? Dan is het een goed idee om te fietsen. Misschien heb je er nooit bij stilgestaan, maar fietsen bevordert een gezond slaapritme, het verminderd stress en je voelt je fitter.

Maar, wat als je grote afstanden moet afleggen? Je wilt niet bezweet of uitgeput aankomen op je werkplek. Een e-bike is een goede oplossing. Dit zijn fietsen die uitgerust zijn met een accu, waardoor jij niet al het trapwerk hoeft te doen. Zie je nu al op tegen de aanschafkosten? Een e-bike leasen kent veel voordelen. Daar lees je in dit blog meer over!

Wat is een e-bike?

We kennen de e-bike ook als elektrische fiets. Als je het nieuws hebt gevolgd, dan weet je dat de rijwielen steeds gewilder zijn – ook onder naar schoolgaande studenten. Dat is niet gek, want je bent binnen korte tijd op de plaats van bestemming. Bovendien bespaart het aanzienlijk veel energie.

Kort samengevat zijn het fietsen die worden aangedreven met een kleine motor, waardoor jij als fietser wordt ondersteund tijdens het fietsen. Dat is vooral bij lange afstanden of heftige wind handig, want het komt niet langer aan op je eigen kracht. Je kunt overigens zelf de snelheden aanpassen, waardoor je zelf bepaalt hoeveel je wilt trappen.

Bekijk ook:
Nederland kiest nog altijd massaal voor de fiets: De meest verrassende trends

Het verschil met stadsfietsen

E-bikes worden om verschillende redenen aangeschaft. Het grote verschil met een traditionele stadfiets, is natuurlijk de motor. Een e-bike is geweldig, maar kent wel een aantal aandachtspunten. Wat dacht je bijvoorbeeld van de prijs?

Een e-bike is een stuk kostbaarder dan stadsfietsen. Dat heeft voor een deel met de elektronica te maken, maar ook met de groeiende populariteit van de fietsen. Hoewel een e-bike qua kosten en onderhoud goedkoper is dan bijvoorbeeld een auto, is een elektrische fiets kopen niet vanzelfsprekend. Geloof het of niet; daar zijn oplossingen voor.

Wat zijn de voordelen van een e-bike leasen?

Wil je een e-bike aanschaffen, maar zie je nu al op tegen de kosten? Een elektrische fiets leasen is een handige oplossing. Je betaalt een maandelijks bedrag en kunt vervolgens een fiets naar wens gebruiken.

Dit is interessant voor zowel ondernemers als particulieren. Heb je geen ervaring met leasecontracten? Als je besluit om een e-bike te leasen, dan komen daar de volgende voordelen bij:

Kosten verdelen

Als je een leasecontract afsluit, hoef je de kosten niet direct op te hoesten. De aanschafkosten worden daarentegen verdeeld over de maanden, waardoor je niet gelijk een groot bedrag kwijt bent. De meeste leasecontracten duren 12 of 24 maanden.

Bekijk ook:
Zien: Dit is het mooiste vliegveld ter wereld

Fiets aanschaffen

Is je leasecontract afgelopen? Dan heb je verschillende opties. Net als bij een auto, kun je ervoor kiezen om je fiets in te ruilen voor iets nieuws en een ander contract af te sluiten. Daarnaast krijg je de mogelijkheid om de fiets voor een lager aankoopbedrag zelf aan te schaffen. Hierdoor krijg je de fiets in je eigen beheer, maar dan zonder de maandelijkse kosten.

Reparatiekosten inbegrepen

Fiets je op dagelijkse basis? Dan kan het gebeuren dat je schade rijdt of dat de fiets door andere omstandigheden onderhoud nodig heeft. Ook daar zitten kosten aan verbonden en daar kun je tegenop zien. Als je een leasecontract afsluit is dat een ander verhaal; de reparaties zitten bij het contract inbegrepen.

Fietsen leasen bij QicQ

Wil je de auto wat vaker laten staan en voortaan per fiets naar je werkplek vertrekken? Sluit dan een leasecontract af bij QicQ.nl. Hier heb je ruime keuze tussen verschillende elektrische modellen. Van sportieve modellen tot bakfietsen; er is voor ieder wat wils.

Deel dit bericht
Read later

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.2k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.