Cadeaukaart gekregen? Let op de vervaldatum! 14
Saved Read later
Deel dit bericht

Cadeaukaart gekregen? Let op de vervaldatum!

Tegenwoordig geven we elkaar tal van cadeaus. Zeker in de decembermaand. Een groot gedeelte van deze cadeaus bestaat uit cadeaukaarten. Veel mensen weten het niet, maar op de meeste cadeaukaarten zit een vervaldatum. Controleer ze nog even voor het jaar weer om is!

Jaarlijkse winst

Mensen die er te laat achterkomen dat hun cadeaukaart verlopen is kunnen fluiten naar het bedrag dat op de cadeaukaart staat. Uiteraard is het bijzonder dat er een vervaldatum op een cadeaukaart zit, het is tenslotte gewoon geld. Wel is de minimale houdbaarheid eind vorig verhoogd naar tenminste twee jaar. Veel bedrijven pakken jaarlijks veel winst op cadeaukaarten, puur en alleen omdat deze niet tijdig worden ingewisseld.

Lees de voorwaarden goed door

Of het nu gaat om het krijgen van een cadeaukaart of er een cadeau doen. Kijk altijd goed naar de voorwaarden en de plaatsen waar de cadeaubon te besteden is. Ook staat de vervaldatum altijd vermeld in de informatie van de kaartverstrekker. Voorkom dat je in de toekomst nog cadeaukaarten moet weggooien en besteed ze tijdig. Zo weet je zeker dat je kaart niet vervallen is.

Bekijk ook:
Werkdruk verlagen: met deze tips doe je dat zelf

Voornamelijk kaarten voor diensten worden niet gebruikt

Uit onderzoek is naar voren gekomen dat vooral de kaarten voor diensten, zoals een saunabezoek, niet gebruikt worden. Cadeaubonnen voor bijvoorbeeld een winkel worden daarentegen in bijna alle gevallen wél gebruikt. Denk daarom goed na of je iemand echt een plezier doet met de cadeaubon die je deze persoon geeft.

Deel dit bericht
Read later
Thom

Thom schrijft teksten sinds de herfst van 2013. In de afgelopen jaren heeft hij tal van ervaringen opgedaan op het schrijven van teksten. Van verkoopteksten tot nieuwsartikelen en van productomschrijvingen tot beschrijvingen van applicaties.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.3k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.