Blue monday
Saved Read later
Deel dit bericht

Tips om Blue Monday door te komen

Het zit er weer aan te komen, de meest deprimerende dag van het jaar. De zogenoemde Blue Monday valt dit jaar op 20 januari.

Het concept van Blue Monday is bedacht door de Britse psycholoog Cliff Arnall. Zijn idee is dat elke derde maandag van januari de meest deprimerende dag van het jaar is door verschillende factoren. De vakanties zijn achter de rug, de meeste goede voornemens zijn al lang en breed weer mislukt en de dagen zijn nog steeds donker en koud. Allemaal dingen waardoor mensen zich niet bepaald beter gaan voelen.

Maar gelukkig hebben wij een paar tips waardoor je hopelijk jezelf door deze vervelende dag heen kan slepen.

Tip 1: Ga naar buiten.

Nou snappen we natuurlijk wel dat het gure en koude weer niet echt uitnodigt tot een lekkere wandeling, maar als je even doorzet is het juist heel goed voor je om even een frisse neus te halen. Je maakt vitamine D aan en beweging is natuurlijk altijd goed.

Bekijk ook:
Werkdruk verlagen: met deze tips doe je dat zelf

En daarna opwarmen met een lekkere kop thee of warme chocolademelk, onder een dekentje bij de kachel is ook niet verkeerd!

Tips om Blue Monday door te komen 16

Tip 2: Ga de dag ervoor op tijd naar bed.

Wij kennen het ook wel, je zit nog Netflix te kijken, te gamen of een boek te lezen en ineens is het een stuk later dan je jezelf had voorgenomen naar bed te gaan. Maar probeer de zondag voor Blue Monday toch eens wat strenger voor jezelf te zijn en op tijd naar bed te gaan. Alles voelt zwaarder met weinig slaap en dat kan je op de meest deprimerende dag van het jaar nou net niet gebruiken. Lekker op tijd naar bed dus!

Tips om Blue Monday door te komen 17

Tip 3: Laat het nieuws even links liggen.

Uiteraard is het belangrijk om op de hoogte te blijven van wat er gaande is in de wereld. Maar we weten allemaal dat er op het nieuws zelden leuke dingen worden verteld. Het kan dus helemaal geen kwaad om even een dagje niet bezig te zijn met alle ellende in de wereld.

Bekijk ook:
Creatieve ideeën voor wandbekleding die je woning transformeren

Tips om Blue Monday door te komen 18

Tip 4: Doe dingen waar je blij van wordt.

Deze klinkt natuurlijk volkomen logisch, maar in de hectiek van het dagelijkse leven kunnen we nog weleens vergeten ook aan onszelf te denken. Sta er eens heel bewust bij stil van welke dingen jij nou blij wordt en probeer minstens één van deze dingen ook echt te doen.

Dit is natuurlijk eigenlijk elke dag belangrijk, maar op Blue Monday kun je zeker alle hulp gebruiken!

Tips om Blue Monday door te komen 19

Extra tip: Maar misschien wel de belangrijkste tip, sta er vooral niet te veel bij stil.

Blue Monday is maar een theorie en als jij je maandag de twintigste gewoon prima voelt is dat natuurlijk helemaal prima!

Deel dit bericht
Read later

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.3k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.