in ,

NiceNice CoolCool AngryAngry

Astrologie populair onder hoogopgeleide vrouwen in Nederland

Geloof of bijgeloof?

Uit onderzoek van Medium Chat blijkt dat astrologie in Nederland populairder is dan in België en het Verenigd Koninkrijk. Vooral jonge hoogopgeleide vrouwen interesseren zich in deze pseudowetenschap. ‘Astrologie geeft je inzichten waarmee je relaties kunt verbeteren’, zegt Cathy Leenders (29). Leenders is afgestudeerd in de rechten en werkt bij een advocatenkantoor in Amsterdam.

Astrologie: geloof of bijgeloof

‘Astrologie is geen geloof en ook geen bijgeloof, astrologie is vooral praktisch en heeft te maken met het verwerven van kennis’, aldus Leenders. Miljoenen mensen lezen dagelijks hun horoscoop, maar dat is commerciële astrologie. Daghoroscopen online of in tijdschriften werpen volgens astrologen een schaduw over de professionele astrologie’, aldus Leenders.

Betere keuzes maken met behulp van astrologie

‘Vooral mijn geboortehoroscoop heeft mij veel over mijzelf geleerd. Als je astrologie gebruikt als leidraad ken je je sterke en zwakke punten. Door objectief naar je geboortehoroscoop te kijken leer je jezelf beter kennen, waardoor je begrijpt waarom anderen op een bepaalde manier op je reageren. Maar ook krijg je meer grip op je leven en maak je betere keuzes’, zegt Leenders.

Horoscoop en liefdesrelaties

‘Een astroloog legt twee geboortehoroscopen op elkaar, de geboortehoroscoop van jezelf en de geboortehoroscoop van je partner en kan dan vertellen wat je bij elkaar losmaakt. Hoe de ander je ervaart en wat zijn of haar verwachtingen en verlangens zijn. Wanneer je elkaars geboortehoroscoop bestudeerd heeft je relatie een grote kans van slagen. De meeste relaties stranden doordat je elkaar niet begrijpt, astrologie geeft je handvatten’, aldus Leenders.

Daten en Sterrenbeelden

‘Astrologie is booming, voor aanhangers van de astrologie is er nu ook een datingapp. Je kunt filteren op sterrenbeelden waardoor je meer over de karaktereigenschappen van de ander komt te weten. Ik heb een aantal dates gehad met sterrenbeelden die volgens de astrologie bij mij passen, maar ook met sterrenbeelden die niet bij mij passen. Het viel mij op dat de astrologie, ook al is het geen wetenschap, er nooit naast zit. Ik raad singles, die op zoek zijn naar een partner dan ook aan om uit te zoeken welk sterrenbeeld het beste bij hen past. Ik heb mijn liefde op die manier gevonden’, zegt Leenders lachend.

Een Reactie

Plaats een reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.