Dit is waarom een zonnebril belangrijker is dan je denkt 12
Saved Read later
Deel dit bericht

Dit is waarom een zonnebril belangrijker is dan je denkt

Zodra de zon schijnt pakken we massaal onze zonnebrillen. Toch zijn er een hoop mensen die het zonder zonnebril ook wel prima vinden. Maar een zonnebril is belangrijker dan je denkt! Wij hebben een paar redenen voor jou die jou misschien overtuigen om toch die beschermende zonnebril maar eens aan te schaffen.

Oogziekten

De zonnebril is niet voor niets uitgevonden. Het beschermt de ogen tegen de zon en de UV-straling. Die UV-straling ben je waarschijnlijk al bekend mee omdat je jouw huid insmeert, maar jouw ogen hiertegen beschermen is net zo belangrijk. Zonnestraling kan fatale gevolgen hebben voor ons hoornvlies en netvlies. Vooral op jonge leeftijd kan teveel ongefilterd zonlicht voor ernstige ziekten zorgen die leiden tot volledige blindheid of zelfs kanker. Een aantal oogziekten die je kunt krijgen van teveel ongefilterd zonlicht zijn staar, oogkanker en maculadegeneratie.

Zonnebrillen beschermen tegen meer dan alleen de zon

Hoewel het natuurlijk een zonnebril heet, beschermt het tegen meer dan alleen de zon. Sneeuw reflecteert ook 80% van de UV-stralen van de zon, waardoor je het risico loopt op hoornvlies verbranding. Het is dus ontzettend belangrijk om tijdens wintersport ook een zonnebril te dragen. Let erop dat de onderkant van de ogen bedekt en beschermt zijn.

Bekijk ook:
De lekkerste en nieuwste soorten parfums voor deze zomer

Wist je dat een beschermende zonnebril helpt tegen zand en wind? Deze geven weliswaar geen weerkaatsing, maar kunnen behoorlijk irriterend zijn als ze in jouw ogen terecht komen. Tevens kan zo'n klein korreltje zand ook schade veroorzaken aan jouw ogen. Wind kan de ogen irriteren en uitdrogen.

Herstellen na een operatie

Bij sommige operaties is het noodzakelijk om de ogen zo goed mogelijk te beschermen. Denk hierbij aan de veelvoorkomende ingreep LASIK of een ooglidcorrectie. De ogen moeten dan beschermd worden tegen zonlicht, vuil en het weer. Een zonnebril van hoge kwaliteit kan dan de bescherming bieden die jij nodig hebt.

Lage kwaliteit is schadelijk

Je kunt natuurlijk even naar de pomp toe en daar gauw een zonnebril kopen, maar deze zijn meestal vrij goedkoop en hebben glazen van lage kwaliteit. Dit is eerlijk waar nog schadelijker dan het niet dragen van een zonnebril. De reden hiervoor is vrij simpel. Elke zonnebril heeft verduisterende glazen waardoor onze pupillen wijder worden. Het wordt pas een probleem wanneer de zonnebril geen ingebouwde UV-bescherming heeft. Dan kunnen de zonnestralen zo de binnenkant van het ook binnendringen en nog makkelijker de eerdergenoemde oogziekten veroorzaken.

Bekijk ook:
Nieuwste trends en handige tips bij het uitkiezen van een nieuwe (zonne)bril

Waar moet je op letten bij het kopen van een zonnebril?

Zoals je dus al een beetje hebt kunnen lezen is een zonnebril niet zomaar een zonnebril. Als je jouw ogen echt belangrijk vind dan moet je dus een hoogwaardige zonnebril kopen. Deze kun je herkennen aan een label waarop staat dat het 100% UVA- en UVB-bescherming garandeert.

Deel dit bericht
Read later
Sandra Vernon

Hallo, ik ben Sandra! Ik ben 24 jaar en woonachtig in Zuid-Holland. Ik schrijf graag over criminaliteit, maar ook het gezinsleven, dieren, zorg en erotiek zijn voor mij geen onbekend terrein. In mijn vrije tijd lig ik het liefst in bed een serie te kijken, meestal crime of ziekenhuis gerelateerd. Heb je een interessant onderwerp waar je graag meer over leest? Stuur mij dan een berichtje!

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.4k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.