5 bijzondere religies die je nog niet kende 12
Saved Read later
Deel dit bericht

5 bijzondere religies die je nog niet kende

In de wereld zijn honderden verschillende religies. De meeste onder ons kennen enkel de 10 meest gangbare, maar er zijn ook geloven waarvan je zelf waarschijnlijk nog nooit gehoord zult hebben. Religies die zo bizar zijn dat ze spontaan je wenkbrauwen zullen doen fronsen. Hieronder staat alvast een top 5, van de vreemdste religies  in de wereld. Je zal je ogen niet geloven! 

5. Creativity

Het geloof creativity klinkt misschien als een leuke religie waar plezier en creativiteit voorop staan, maar niets is minder waar. Creativity heeft een erg racistische basis, want aanhangers van deze religie geloven dat religie enkel voor blanke mensen is weggelegd. Blanke mensen zijn superieur en ze streven voornamelijk naar een blanke overheersing. Tja, erg triest…

4. Church of Euthanasia

Ook van deze religie zal je niet blij worden. De aanhangers van church Euthanasia geloven sterk dat er teveel mensen op de aarde rondlopen. Als doel hebben ze om het evenwicht tussen de mens en andere soorten op aarde in evenwicht te herstellen. Het is misschien wel zo dat we met een overbevolking op de aarde kampen, maar hoe ze daarmee omgaan gaat me toch nét iets te ver. Ze verbieden aanhangers om hun voort te planten en als je jezelf van kant maakt, dan bewijs je je eer. Totaal geschift dus, maar voornamelijk erg verontrustend!

Bekijk ook:
De 10 meest huiveringwekkende wezens ooit gevangen op camera

3. Church of all worlds

Een religie die gestart is door het lezen van een boek, en niet zomaar een boek! “Stranger in a strange land”, was de basis voor church of all worlds. Door dit sciencefiction boek heeft oprichter Oberon-Zell Ravenheart het licht gezien. Aanhangers van church of all worlds geloven in allerlei verschillende Griekse goden, sprookjesfiguren, elfen en eenhoorns. De belangrijkste god in hun geloof is Gaea; de aardse moeder godin.

2.Universe people

Deze religie die opericht werd in Tjechië draait voornamelijk rond buitenaardse wezens. Het doel van dit geloof is om contact te maken met deze wezens. De oprichter beweert ook dat hij met hen zou kunnen communiceren. Buitenaardse wezens worden hier dus verafgood, volgens de aanhangers zouden het vriendelijke wezens zijn die de mensheid zouden willen redden. We zien ze niet, omdat de buitenaardse wezens hun ruimteschepen onzichtbaar hebben gemaakt zodat wij ze niet zouden kunnen zien. Tja, een bijzonder geloof…

Bekijk ook:
7 opmerkelijke verschillen tussen ochtend- en avondmensen

1.Het geloof van het Vliegend spaghettimonster

En op nummer 1, een religie waarvan je achterover zal vallen: het geloof van het Vliegend spaghettimonster. Huh? Juist ja! In 2005 bedacht Bobby Henderson deze religie, met veel protest. Gelovigen dachten meteen dat hij deze religie bedacht had om andere religies te bespotten. Toch wordt het geloof van het vliegend spaghettimonster tot op de dag van vandaag gevolgd. Dit geloof wordt ook wel eens pastafarianisme genoemd. Aanhangers van dit geloof, geloven dat het heelal geschapen werd door het Vliegend spaghettimonster. Het bewijs voor evolutie werd aangebracht door zijn noedelige- aanhangsels. Ook piraten worden als heilig gezien. Een vreemd geloof, maar als je niet zoals ik dol bent op pasta, dan snap je ergens wel waarom mensen pasta wereldwijd verafgoden!

Deel dit bericht
Read later

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

3.3k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.