in

OMGOMG

Wellnesscentra: ’s avonds weer verplicht naakt

Het was even een nieuwe trend bij verschillende wellnesscentra: het introduceren van speciale ‘badkledingdagen’ om zodoende nieuwe bezoekers tot een bezoek aan de sauna te verleiden, maar dan zonder dat je daar in je blootje hoeft te gaan zitten zweten. Dat aantrekken van nieuwe bezoekers is gelukt, alleen zijn wellnesscentra in Schiedam en Bleiswijk niet echt gelukkig met hun nieuwe clientèle. Het is inmiddels zelfs aanleiding om vanaf 17:00 uur weer verplicht in het geboortekostuum van de sauna te genieten, ook op de badkledingdagen.

Het blijkt dat er op de badkledingdagen te veel bezoekers kwamen die nogal sfeerbepalend waren, waarbij het ging om “een sfeer die niet is gewenst”, aldus een woordvoerster van International Wellness Resorts. Er wordt heel netjes gesproken over “gasten die wij niet in huis willen hebben”, maar bezoekers spreken van mannelijke allochtone bezoekers die in de sauna’s komen gluren naar vrouwen in badpak. Ook is er sprake van verschillende vernielingen. Met het besluit dat de sauna’s na 17:00 uur weer alleen nog maar naakt mogen worden betreden hoopt men een einde aan te maken aan de problemen. 

Bekijk ook:
Zakgeld: hoeveel kan je geven?

Sauna etiquette?

De bezoekers in kwestie namen het verder ook niet zo nauw met de sauna etiquette. Want ja, tijdens een saunabezoek is het nu gewoonte om in alle rust te genieten, met respect voor de medesaunagangers. Dat was nu zeker niet het geval en leverde daardoor veel ergernis op bij andere bezoekers. Op dit moment zijn het alleen de wellnesscentra in Schiedam en Bleiswijk, waar de nieuwe regels op de badkledingdagen zijn ingevoerd om de ongewenste sfeer in de avonduren tegen te gaan. In de andere negen vestigingen blijft alles vooralsnog bij het oude en kunnen de bezoekers ook ‘s avonds nog lekker in de klamme lappen blijven zitten.

Geschreven door Marco

Hallo, mijn naam is Marco en sinds 2019 schrijf ik over verschillende onderwerpen en zaken die mij interesseren. Ik ben geboren in Amsterdam, maar woon inmiddels al meer dan 30 jaar in Zoetermeer. Ik ben een groot liefhebber van Amerikaanse sporten (m.n. Honkbal en Basketbal) en schrijf hier bij gelegenheid ook graag over.

De 10 meest kwaadaardige kinderen

5 bijzondere religies die je nog niet kende