Saved Read later
Deel dit bericht

Zeg maar later tegen je kater!

Je kent het vast wel, je drinkt er flink op los en de volgende dag voelt het alsof je een ware zombie bent geworden. Gelukkig is er een geweldige oplossing: Plant extract, blaadjes en wortel kunnen je kater verslaan. Een nieuwe studie zorgt voor een: Zeg maar later tegen je kater!

Het onderzoek gaat in tegen het populaire geloof dat een gebrek aan elektrolyten zorgt voor je verschrikkelijke morgen. Er zijn al vele remedies tegen de kater, maar helaas zonder wetenschappelijk bewijs dat het werkelijk helpt.

Onderzoekers van de Johannes Gutenberg-Universiteit in Duitsland hebben gekeken naar de potentie van plant extracten, vitamine en mineralen en antioxidant. Dit allemaal om de psychologische en fysieke symptomen van alcohol drinken te verlichten.

De heilige graal

De plant extracten bevatten onder andere:

 • Barbados kers (Acerola)
 • Stekelige peer
 • Ginkgo Biloba
 • Wilg
 • Gemberwortel

De vitaminen en mineralen:

 • Magnesium
 • Potassium
 • Sodium
 • Bicarbonaat
 • Zink
 • Riboflavin
 • Thiamin
 • Foliumzuur

Het onderzoek

Voor het onderzoek gepubliceerd in het BMJ Nutrition Journal, Prevention & Health zijn 214 gezonde personen in de leeftijdsgroep 18 tot en met 65 jaar onderzocht. De groep onderverdeeld in drie groepen kreeg 7,5 gram van het supplement in water of glucose in water. De laatste groep kreeg geen supplement. Dit moesten ze voor en meteen na het drinken innemen. De test dranken waren bier, witte wijn of witte wijn spritzer.

Bekijk ook:
Zo haal je met gemak 10.000 stappen per dag, ook met een kantoorbaan

De analyse gaf aan dat de symptomen erg verschillend waren onder de proefpersonen. In vergelijking echter met de groep welke enkel glucose kreeg en de groep die de mix van plantenextract, vitamine, mineralen en antioxidant kregen hadden veel minder last van een kater. De hoofdpijn was gemiddeld 34% minder en de misselijkheid zelfs 42% minder.

“Het onderzoek wekt de suggestie dat vocht verlies door alcohol (wc gang) niet in alle gevallen zorgt voor uitdroging. De kater blijkt meer veroorzaakt door de alcohol en metabolieten.” stelde de onderzoekers. Een ander onderzoek eerder deze maand gepubliceerd in the Journal of Clinical Medicine gaf aan dat zware drinkers of mensen met een kater de volgende dag slechter beslissingen kunnen nemen of een plan kunnen maken voor de dag.

Gelukkig is er nu een remedie dus: Zeg maar later tegen je kater!

Bekijk ook:

Avatar foto
Jeroen VanderPloeg

Jeroen schrijft sinds 2017 voor zowel nationale als internationale bedrijven. Bij Trending richt hij zich op de laatste trends. De trends waar hij over schrijft richten zich: mode, games, nieuws, gadgets en natuurlijk ook al het andere wat trending is. Jeroen zit overal bovenop om jou ‘up-to-date’ te houden. Ook tijdens zijn reizen is hij altijd opzoek naar de laatste trends.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.4k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.