corona thuiswerken
Saved Read later
Deel dit bericht

Thuiswerken dankzij corona mogelijk het nieuwe normaal

Als het aan de partijen D66 en GroenLinks ligt, zou thuiswerken een wettelijk recht worden. De partijen gaan een initiatiefwet voorbereiden in de Tweede Kamer om dit mogelijk te maken. Een werkgever zou door deze wet alleen een verzoek tot thuiswerken kunnen weigeren als het écht niet mogelijk is.

Corona en thuiswerken

Sinds de coronacrisis moeten veel mensen thuiswerken. De twee partijen vinden dat dit tot nu toe goed verloopt, en zien voordelen voor zowel werknemers als het milieu. Zo blijken veel medewerkers minder snel last van stress te hebben, en soms zelfs efficiënter te werken. De natuur is ons ook dankbaar tijdens de coronacrisis. De lucht wordt schoner, en de natuur krijgt een beetje lucht om te groeien en herstellen.

Tips thuiswerken

De partijen vinden het wel belangrijk dat de werknemers wel een goede werkplek hebben thuis. De werkgevers zouden dan ook fiscaal moeten worden gestimuleerd om hierin te helpen. Als je thuiswerkt is het belangrijk om een vaste plek te kiezen. Als je eerst op de bank werkt, dan aan tafel, en dan in bed, dan realiseert jouw lichaam niet dat hij in werkmodus moet. Ook is het belangrijk om zo weinig mogelijk afleiding te hebben. Het liefst dus je telefoon op stil – tenzij je deze nodig hebt voor je werk – en alleen de noodzakelijke websites open.

Bekijk ook:
Zoveel geld heeft Hamas jaarlijks beschikbaar voor de strijd tegen Israël

 

Bekijk ook:

Sandra Vernon

Hallo, ik ben Sandra! Ik ben 24 jaar en woonachtig in Zuid-Holland. Ik schrijf graag over criminaliteit, maar ook het gezinsleven, dieren, zorg en erotiek zijn voor mij geen onbekend terrein. In mijn vrije tijd lig ik het liefst in bed een serie te kijken, meestal crime of ziekenhuis gerelateerd. Heb je een interessant onderwerp waar je graag meer over leest? Stuur mij dan een berichtje!

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

873

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.