in

Thuiswerken dankzij corona mogelijk het nieuwe normaal

Er wordt een initiatiefwet voorbereid in de Tweede Kamer

corona thuiswerken

Als het aan de partijen D66 en GroenLinks ligt, zou thuiswerken een wettelijk recht worden. De partijen gaan een initiatiefwet voorbereiden in de Tweede Kamer om dit mogelijk te maken. Een werkgever zou door deze wet alleen een verzoek tot thuiswerken kunnen weigeren als het écht niet mogelijk is.

Corona en thuiswerken

Sinds de coronacrisis moeten veel mensen thuiswerken. De twee partijen vinden dat dit tot nu toe goed verloopt, en zien voordelen voor zowel werknemers als het milieu. Zo blijken veel medewerkers minder snel last van stress te hebben, en soms zelfs efficiënter te werken. De natuur is ons ook dankbaar tijdens de coronacrisis. De lucht wordt schoner, en de natuur krijgt een beetje lucht om te groeien en herstellen.

Tips thuiswerken

De partijen vinden het wel belangrijk dat de werknemers wel een goede werkplek hebben thuis. De werkgevers zouden dan ook fiscaal moeten worden gestimuleerd om hierin te helpen. Als je thuiswerkt is het belangrijk om een vaste plek te kiezen. Als je eerst op de bank werkt, dan aan tafel, en dan in bed, dan realiseert jouw lichaam niet dat hij in werkmodus moet. Ook is het belangrijk om zo weinig mogelijk afleiding te hebben. Het liefst dus je telefoon op stil – tenzij je deze nodig hebt voor je werk – en alleen de noodzakelijke websites open.

Bekijk ook:
Poll: Moeten de terrassen per direct worden heropend?

 

Bekijk ook:

Geschreven door Sandra Vernon

Hallo, ik ben Sandra! Ik ben 22 en oorspronkelijk kom ik uit Zeeland maar ik woon sinds 2018 in Ridderkerk, verhuisd voor de liefde. Bij die verhuizing kwam ook gelijk de titel stiefmoeder, gratis en voor niets! Alhoewel ik liever bonus moeder gebruik, het woord stiefmoeder heeft zo'n negatieve reputatie dankzij Disney. Ik ben graag op de hoogte van wat er allemaal om ons heen gebeurt en schrijf hier dan ook graag over als ik er tijd voor kan vinden. Met drie kinderen in huis is tijd voor jezelf niet altijd even makkelijk te vinden!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Zeg maar later tegen je kater!

Mike Tyson gaat weer boksen