Verbeter je humeur met bloemen 13
Saved Read later
Deel dit bericht

Verbeter je humeur met bloemen

Niet alleen hebben sporten, een hobby of met vrienden samen zijn een goede invloed op je humeur. Bloemen zorgen ook voor een goed humeur. Er zijn diverse psychologen van Rutgers State University (2005) geweest die het effect van bloemen op zowel mannen als vrouwen hebben bestudeerd. Uit die onderzoeken is gebleken dat bloemen echt een positief effect op ons welzijn hebben.

Wanneer iemand bloemen in ontvangst neemt dan krijgt deze persoon vaak een glimlach op zijn of haar gezicht. Het maakt je gelijk een stuk vrolijker. Wat de reden ook is dat je bloemen ontvangt, je voelt je altijd een beetje speciaal.

Uit onderzoek is gebleken dat het effect van bloemen krijgen tot wel gemiddeld drie dagen ons humeur kan verbeteren. Elke keer als je naar het bloemenpakket kijkt dan voel je je weer dankbaar en speciaal. Het blijkt ook dat er bij oudere mensen een verbetering in het geheugen plaatsvond na het ontvangen van bloemen.

Bekijk ook:
Last van allergie? Verminder pollen en luchtverontreiniging in huis

Naast het in ontvangst nemen is er ook nog de geur van verse bloemen. Geuren staan erom bekend dat ze veel met onze emoties doen. Ze brengen herinneringen of creëren nieuwe herinneringen. De geur zorgt dan ook voor een instant geluksgevoel.

Wanneer geef je iemand bloemen?

De leukste momenten om iemand bloemen te geven is wanneer iemand het niet verwacht. Gewoon zo maar om te laten zien dat je om iemand geeft. Andere goede momenten zijn als bedankje of om iemand beterschap te wensen. Als je ziet wat bloemen met iemand doen dan kan het diegene ook helpen om beter te worden.

Verder doen bloemen het altijd goed in de koude en donkere maanden. Herfstboeketten en winterboeketten geven licht in de donkere dagen. Niet alleen om iemand anders te verblijden, maar ook om jezelf te verblijden, want dat is natuurlijk net zo belangrijk!

Bron: regiobloemist.nl

1.5k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.