Is lekker eten nooit gezond? 12
Saved Read later
Deel dit bericht

Is lekker eten nooit gezond?

Het is al een hele lange tijd bekend dat ongezond eten niet goed voor je is. Heel veel mensen denken dat al het ongezonde lekker is en het gezonde eigenlijk gewoon vies, maar niks is minder waar. Dit is dan ook de reden dat de meeste mensen ongezond eten, ze denken dat gezond eten niet lekker is. Met dit artikel willen we jullie laten zien dat gezonde producten degelijk wel lekker kunnen zijn en dat het een fabel is dat alleen ongezond eten lekker is.

Fruit

Iedereen weet wat fruit is, maar toch eten een hele hoop mensen er veel te weinig van. Fruit is een heerlijk gezonde snack en is ook heel erg makkelijk ergens in te verwerken.

Wist je bijvoorbeeld dat de gezondste fruit kiwi is? De kiwi heeft een hele hoop positieve eigenschappen. Zo bevat het maar liefst 160% van de dagelijkse portie vitamine C. Daarnaast bevat een kiwi maar 25 calorieën, wat natuurlijk heel erg weinig is.

Zo kun jij bijvoorbeeld heerlijk kiwi-appel smoothies maken of heerlijke kiwi-yoghurt. Het is gezond, maar ook echt super lekker. Je kunt zelfs kiwi cake en cup cakes maken, maar dit wordt dan wel weer iets ongezonder door alles wat in een cake gaat.

Bekijk ook:
Top 10 gezondste fruit: wat is het gezondste fruit?

Groente

Een hele hoop mensen vinden het maar helemaal niks, maar ook groente hoort in dit rijtje thuis. Veel mensen eten het al als avondeten, maar je kunt groente ook zeker als gezonde snack gebruiken. Zo bestaan er al snack komkommers of wortels. Deze kun je gewoon in de supermarkt kopen.

Verder zijn de gezondste groente groene bladgroente. Het zijn net als de kiwi echte vitamine C bommen. Deze groenten zijn ook weer heel makkelijk te verwerken in allerlei dingen.

Zo kun je natuurlijk heerlijke stamppot maken, maar je kunt ook een salade maken van bladgroente en mango. Zo heb je en de groente binnen en het fruit, maar het allerbelangrijkste het is super lekker.

Bekijk ook:
5x interessante, gezonde en lekkere eettrends

Noten

Noten worden al steeds meer als snack gebruikt door verschillende mensen. Het zijn dan ook echt lekkere snacks. Vaak kiezen mensen er wel voor om noten gezout te eten, terwijl ze ongezout ook super lekker zijn.

Gezoute noten zijn namelijk een stuk ongezonder. Je krijgt dan heel makkelijk teveel zout binnen. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om een handje ongezoute noten in je yoghurt te gooien in combinatie met bijvoorbeeld aardbeien, frambozen of bramen.

Deel dit bericht
Read later

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.4k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.