Het verhaal achter Fernando Ricksen 12
Saved Read later
Deel dit bericht

Het verhaal achter Fernando Ricksen

Het komt wel eens voor dat voetballers de fout ingaan en of rare besluiten nemen. De besluiten concentreren zich veelal op het gebied van het financieel gedeelte. Een mooi voorbeeld over dit geval is dat van oud- oranje intermational Piere van Hooijdonk. Hij investeerde namelijk in een niet-bestaand chinees textiel bedrijf. Omvang van zijn investering….25 duizend euro! Maar het verhaal van de inmiddels overleden voetballer Fernando Ricksen is wat anders.

Veelbelovende carrière

Ricksen begon aan een veelbelovende carrière bij Fortuna Sittard. In 1995 werd hij kampioen met Fortuna Sittard die toentertijd speelde in de eerste divisie en daardoor naar de eredivisie promoveerde. In 1997 verhuisde Ricksen naar AZ, nadat de ploeg uit Alkmaar een lucratief bod op Ricksen uitbracht. Ondanks het lucratief aanbod betekende het echter een achteruitgang omdat AZ in dat degradeerde naar de eerste divisie. In het jaar 2000 haalde trainer Dick Advocaat hem naar de schotse Glasgow Rangers. Dit zou het begin zijn van de vele prijzen die hij zou pakken. In 2003 en 2005 werd hij kampioen met de schotse topclub. In het jaar 2006 werd Ricksen verhuurd aan de Russische Zenit St Petersburg. Daar zou hij zijn absolute top hebben bereikt. Met Zenit St Petersburg zou Ricksen beslag leggen op de UEFA cup 2007/2008 onder leiding van Dick Advocaat. Maar het zou daarna helaas bergafwaarts gaan met Ricksen.

Bekijk ook:
F1 van start: Waarom er dit jaar 3 keer op zaterdag wordt geracet

ALS spierziekte ontdekt

Na het behaalde kampioenschap van de UEFA cup in 2007/2008 met Zenit, zou hij daarna in december 2010 weer een contract tekenen bij Fortuna Sittard. Aan het eind van 2012/2013 maakt Ricksen een eind aan zijn voetbalcarrière. Maar het ergste moest nog komen voor Ricksen. In de televisie programma de wereld draait door maakte Ricksen bekend dat bij hem de neurologische ziekte ALS bij hem is geconstateerd. In het programma was hij bezig om zijn geautoriseerde biografie te promoten. Dat hij aan ALS leed zou duidelijk blijken tijdens het programma…hij had namelijk heel veel moeite om uit zijn woorden te komen. Nadat de presentator dat merkte vroeg hij aan Ricksen wat er aan de hand was, waarna hij het verschrikkelijk nieuws bekendmaakte. Tijdens zijn ziekte zou Ricksen ook nog met privé gerelateerde issues een probleem hebben gehad. Ricksen en zijn ex Graciela L’Ami zouden sinds 2009 ruziën over financiële perikelen. Ricksen zou haar voor de rechter hebben gesleept en het zou uiteindelijk tot een veroordeling komen. L’Ami zou door de rechter zijn veroordeel om een bedrag van 370.000 pond te betalen aan Ricksen, die hij nooit gehad heeft volgens hem.

Bekijk ook:
Haal alles uit je training: de top 5 sporthorloges van nu

Overlijden

Ricksen kwam te overlijden op 18 september 2019 aan de gevolgen van ALS. Alhoewel zijn vrouw Veronika heel graag bij zijn sterfbed aanwezig wilde zijn, was dat niet het geval op de eerste plaats omdat Ricksen dat niet graag wilde hebben. Op zijn verzoek waren zij ook niet daar. Na zijn dood werd de er voorafgaand aan de wedstrijd tussen Glasgow Rangers en Feyenoord een minuut stilte gehouden om Ricksen te eren! Tijdens de 2e minuut van de wedstrijd werd er ook een minuut lang geapplaudisseerd.

Deel dit bericht
Read later

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.2k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.