Grotere kans op depressie bij kinderen die weinig bewegen 12
Saved Read later
Deel dit bericht

Grotere kans op depressie bij kinderen die weinig bewegen

Kinderen die te weinig bewegen hebben een grotere kans op depressie wanneer zij de leeftijd van 18 jaar hebben bereikt. Dat concludeert een recent grootschalig onderzoek vanuit de University College London.

Metingen via accelerometers

Onderzoekers aan de University College London hebben de bewegingsactiviteit bijgehouden van 4.257 kinderen met de leeftijd van 12 tot 16 jaar. Degene die ongeveer een uur per dag in beweging waren, zoals fietsen of lopen, hadden minder kans op depressie wanneer zij de leeftijd van 18 hebben bereikt.

De deelnemers droegen voor een periode van ongeveer drie dagen minimaal 10 uur per dag accelerometers. Deze apparaten vingen op hoevaak de kinderen stil zaten, zich ligt bewogen of energiek bewogen. Ook vulde de kinderen een vragenlijst in die gericht was op aanleidingen naar depressieve symptomen, zoals gebrek aan plezier, slechte concentratie of in een slechte moed. Uiteindelijk kwamen de onderzoekers tot de conclusie dat bij de kinderen die zich weinig tot niet bewogen de kans op depressie toenam met gemiddeld 10%. De onderzoekers verwachtten dat wanneer de deelnemende kinderen de leeftijd van 18 jaar hebben bereikt het aantal gevallen van depressie uitkomt op 747.

Bekijk ook:
De betekenis van dromen: wat betekent jouw droom?

Iedereen moet meer bewegen

Onderzoeker Aaron Kandola lichtte de uitkomst toe:  “We found that it's not just more intense forms of activity that are good for our mental health but any degree of physical activity that can reduce the time we spend sitting down is likely to be beneficial.”

Ook adviseert Aaron dat mensen van alle leeftijden eigenlijk meer moeten bewegen omdat dit goed is voor zowel de fysieke als mentale gezondheid. Het onderzoek valt hier te lezen >

Thymo

Mijn naam is Thymo, schrijver, vormgever en online marketeer die sinds februari 2020 actief is op Trending.nl. Ik ben dol op het volgen van de laatste trends op gebied van gezondheid, technologie en lifestyle. Dat is ook de reden dat ik schrijf voor Trending.nl.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.3k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.