Gezondheidstips om over na te denken
Saved Read later
Deel dit bericht

Gezondheidstips om over na te denken

De media staan telkens weer vol met tips om gezond te worden of te blijven. Eerst is het weer de avocado dan kardemom of kurkuma. Uiteraard zitten er vaak goede voedingstoffen in, maar gezondheid is meer dan het eten van bepaalde producten en hoeft niet duur te zijn. De volgende gezondheidstips zijn voor iedereen toepasbaar en kosten niets of weinig.

1. Vermijd suiker

Geraffineerde suiker zit in een groot aantal producten, vaak waar je het ook niet verwacht zoals pizza, ketchup of ontbijtgranen. Geraffineerde suiker bestaat uitsluitend uit lege calorieën en bevat geen enkele goede voedingsstof. Kies daarom voor andere zoetstoffen die beter zijn voor jouw gezondheid. Inmiddels zijn er zoveel suikervervangers op de markt dat je daarvoor niet meer extra betaalt

2. Stop met (te veel) alcohol

Alcohol heeft een bijzonder slechte invloed op je bloed en verhoogt de zuurgraad daarvan. Alcohol kan maar op 1 manier weer uit je bloed verdwijnen en dat is middels afbraak in je lever. Een beperkte hoeveelheid alcohol kan de lever nog wel aan. In de westerse maatschappij is alcoholgebruik echter zo ingeburgerd dat leverschade al snel op de loer ligt. Een goede gezondheid hangt zonder meer ook af van dit belangrijke orgaan. Wees er zeer zuinig op.

3. Let op je gebit

Om je gezondheid op peil te houden, is een goed onderhouden gebit een noodzaak. Een van de beste levenslessen die jij je kinderen kunt geven, is goed te zorgen voor die tanden en kiezen waar een mens het hele leven mee moet doen. Poetsen is vanzelfsprekend maar niet voldoende om alle etensresten te verwijderen. Flossen en mondwater zorgen voor extra bescherming en minder gaatjes. Daar zal je bij ieder bezoek aan de tandarts weer plezier van hebben.

4. Wees zuinig op die rug

Een flexibele wervelkolom is de meest eenvoudige manier om de ouderdom te vertragen. Wie zijn rug voldoende oefening geeft, kan daar vele jaren plezier van hebben. De eeuwige jeugd kunnen we je niet beloven. Maar wie op latere leeftijd een soepele wervelkolom heeft, zal daar de voordelen van plukken. Een paar minuten per dag wat eenvoudige oefeningen doen is een goede start.

5. Ontgiften

Ons lichaam kan veel meer dan we zelfs soms denken. In de loop van de tijd worden er afvalstoffen opgeslagen in de cellen. Af en toe een tijdje detoxen zorgt ervoor dat die gifstoffen weer worden afgevoerd en je cellen zichzelf versterken en vernieuwen. Daarvoor hoef je beslist geen dure drankjes of poedertjes te slikken. Kijk op internet voor eenvoudig ontgiften.

6. Eet meer kruiden

Inmiddels zijn we zo gewend geraakt de smaakversterkers zout en suiker dat die in bijna alle bewerkte producten voorkomen. Ons lichaam heeft maar weinig natrium nodig en daarom krijgen de meeste mensen iedere dag te veel zout binnen. Te veel zout kan schadelijk zijn voor de gezondheid omdat het onder andere een hoge bloeddruk veroorzaakt. Voor suiker zijn er vervangers gevonden, voor zout waren die er al: kruiden. Lees eens wat meer over kruiden en dan kan jij ook je maaltijd gezonder en lekkerder maken.

Gezonde kruiden

7. Fruit omdat het moet

Fruit is de beste snack die moeder natuur heeft verzonnen. An apple a day keeps the doctor away, deze Engelse zin kenden je grootouders ook al. Fruit heeft veel stoffen die het lichaam nodig heeft en bevat ook veel vezels. Eet je fruit dan wel uit het handje of in een gerecht of smoothie. Vruchtendranken zijn minder geschikt om je gezondheid een boost te geven.

8. Vragen over gezond zijn en blijven?

Informeer ook gewoon eens bij je ziektekostenverzekeraar. Deze heeft ook belang bij jouw goede gezondheid en dus kan je daar ook terecht voor gratis tips. Bekijk hier meer.

Bekijk ook:

Avatar foto
Rosalyn

Rosalyn is schrijfster en vertaalster. Reizen is haar grootste passie. En wat is er nu leuker dan je passie met je werk te combineren? Zowel thuis als onderweg schrijft ze graag over actuele onderwerpen!

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.4k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.