Fit worden en afvallen tegelijk? Ga thuis spinnen! 12
Saved Read later
Deel dit bericht

Fit worden en afvallen tegelijk? Ga thuis spinnen!

Je hebt er vast wel een keer iets over gehoord. Spinning. Het is een van de sporten die veel in groepsverband wordt gegeven in de sportscholen. Maar het hoeft echt niet perse in de sportschool. Je kunt ook prima thuis trainen. Daarnaast wordt je van spinning ontzettend fit en kun je flink wat kilootjes afvallen. Waar wacht je nog op?

Wat is spinning precies?

Spinning is een sport die je kunt uitoefenen op een spinningfiets. Een spinningfiets is namelijk een klasse apart. Waar een hometrainer vaak wat kracht kost om op gang te komen, is een spinningfiets juist heel lichtgevoelig afgesteld. De trappers van een spinningfiets zijn namelijk direct verbonden met een vliegwiel. Begin je de trappen, dan komt ook het vliegwiel in beweging. En het leuke is, dat vliegwiel blijft wel even doorgaan en dus je trappers ook!

Bekijk ook:
Het beste sporthorloge; een top 5!

Perfecte workout voor je hele lichaam

Spinning is dé perfecte workout voor je hele lichaam. Er is geen enkele sport die kan tippen aan de voordelen van spinning. Bij spinning wordt namelijk vrijwel iedere spier in je lichaam gebruikt. Hierdoor bouw je veel spierkracht op en zul je al snel wat kilootjes afvallen. Maar dat is niet het enige. Doordat de beweging van spinning constant een gecontroleerde beweging is, is er weinig kans op blessures. Gewrichten, spieren en botten hoeven niet steeds klappen op te vangen, zoals ze dat wel moeten bij bijvoorbeeld hardlopen. 

Gemakkelijk sporten vanuit huis

Natuurlijk is spinning een van de terugkerende groepslessen bij de sportschool in de buurt. Het is dan ook iets wat veel mensen graag doen en het is natuurlijk ontzettend gezellig om het met z’n allen te doen. Maar je kunt ook gewoon thuis gaan spinnen. Het enige wat je nodig hebt is uiteindelijk een spinningfiets. Het uitzoeken van een goede spinningbike lijkt misschien lastig, maar de meeste fietsen voldoen alle eisen die je maar kunt stellen. Gelukkig zijn er ook tools om je te helpen om de beste spinningfietsen te vinden, zoals deze spinbikes.

Lekker even tot jezelf komen

Voor veel mensen helpt spinning ook gewoon even om tot jezelf te komen. Het keihard rammen op een fiets zorgt ervoor dat je tot rust kunt komen en dingen een plekje kunt geven. Zeker na een lange dag werken of een hele hoop gevlieg en gestress kan het heerlijk zijn om alles op deze manier even van je af te zetten. Maar er zijn natuurlijk nog tal van andere goede redenen om te gaan beginnen met spinning. Een van de grote voordelen om thuis aan de slag te gaan is natuurlijk dat je zelf de deur niet meer uit hoeft naar de sportschool. Wil je weten wat de voordelen voor jou kunnen zijn? De voordelen kun je hier lezen.

Trainingsschema

Maar het is natuurlijk niet aan te raden om meteen maar op de fiets te stappen, zonder doel. Online zijn er tal van trainingsschema's te vinden waardoor je goed op weg geholpen wordt. Dankzij deze schema's loop je jezelf niet voorbij en zorg je ervoor dat je rustig je spieren kunt opbouwen. Een beetje zoekwerk in een van de zoekmachines brengt je al snel bij een trainingsschema die goed bij jouw situatie past.

Deel dit bericht
Read later
Avatar foto
Thom

Thom schrijft teksten sinds de herfst van 2013. In de afgelopen jaren heeft hij tal van ervaringen opgedaan op het schrijven van teksten. Van verkoopteksten tot nieuwsartikelen en van productomschrijvingen tot beschrijvingen van applicaties.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.7k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.