5 dingen om op te letten op de dag van je eindexamengala 13
Saved Read later
Deel dit bericht

5 dingen om op te letten op de dag van je eindexamengala

Morgen is het zover, de uitslag van de eindexamens komen binnen. Laatstejaars van de middelbare school krijgen dan te horen of ze geslaagd of gezakt zijn voor hun eindexamen. Misschien heb je je gala al gehad, misschien nog niet. Deze tips zijn handig omdat het niet dingen zijn waar je in de eerste instantie over nadenkt. Ze zijn niet alleen te gebruiken voor een eindexamen gala, bij elk evenement zoals een bruiloft of gala gelden deze tips ook.

1. Stoom je pak of jurk op tijd

Op de dag van je gala heb je misschien afspraken staan voor haar en make-up. Het liefst stoom je je jurk of pak de avond van tevoren, mocht dit niet lukken doe het dan in de ochtend. Zo heb je in de middag genoeg tijd om jezelf te verzorgen. Dit scheelt een enorme hoeveelheid stress. Als je echt op tijd bent breng dan je pak of jurk naar een stomerij, vaak heb je hem dan in een week terug.

2. Check je vervoer

Als je je vervoer hebt geregeld bij een verhuurbedrijf zorg dan dat de afspraken duidelijk zijn. Denk hierbij aan tijd, aankleding, evt. chauffeur. Spreek de tijd en plek goed af waar de auto naartoe gebracht moet worden of zorg dat je het juiste adres hebt als je hem gaat ophalen. Mocht je de auto willen versieren zorg dan ook dat dit duidelijk afgesproken is of zorg dat de auto eerder bij het adres is. Als laatste is het belangrijk om van tevoren te kijken wie de chauffeur is of ga je zelf rijden. Mocht je een chauffeur hebben zorg dan dat de dresscode aan hem of haar is uitgelegd. Het zou zonde zijn als iemand in de verkeerde kleren naast je zit. Nog een extra tip: als je zelf een auto hebt staan zorg dan dat die nog even door de wasstraat gaat.

Bekijk ook:
Dit zijn de haarkleur trends van 2024 en tips voor de ideale keuze

3. Plek voor telefoon of portemonnee

De laatste tijd is je telefoon haast niet meer weg te denken. Iedereen neemt hem overal mee naartoe en natuurlijk is het ook leuk om backstage beelden te maken. Toch moet je op een moment de rode loper op en dan wil je niet dat je broekszakken uitpuilen of dat je je telefoon in je hand moet houden. Voor de mannen, neem zo min mogelijk mee. Je telefoon, je legitimatie en pinpas is voldoende. Een grote portemonnee of pasjeshouder laat je liever thuis. Pasjes kan je achter je telefoonhoesje stoppen en anders een platte pasjeshouder meenemen. Als je over de rode loper loopt heb je dan in ieder geval geen volgepropte zakken, dat is niet zo leuk voor de foto.

Nu voor de vrouwen. Als je een klein tasje draagt naar je gala, top. Hier past namelijk alles in maar maak hem niet te vol anders valt het extreem op. Als je geen tasje mee wil nemen zijn er ook andere opties. Heb je een jurk met zakken? Misschien kan je telefoon hier in. Een andere mogelijkheid is om een hardlloopband voor om je amen om je bovenbeen te spannen. Hier kan je dan je telefoon indoen. Bedenk wel dat dit niet werkt met een strakke/korte jurk of een jurk met split.

Bekijk ook:
12 Populaire complottheorieën

4. Zorg bij visagie voor makkelijke kleding

De kleding die je aantrekt naar je afspraak voor haar en make-up is erg van belang. Stel je doet een trui aan bedenk dan wel dat die trui nog over je hoofd uit moet en dus over je haar en make-up getrokken moet worden, zonde. Je kan hierbij beter gaan voor een top met knoopjes, een vest of iets waar je uit kan stappen. Op deze manier voorkom je dat je foundation uitveegt of dat je haar in de war komt te zitten.

5. Geen strakke kleding

Deze tip is voornamelijk voor de vrouwen. Op de dag van je gala kan je geen strakke dingen dragen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan bh's, sokken en haarelastiekjes. Je wil deze dingen zoveeel mogelijk vermijden omdat ze altijd lijntjes achterlaten op je lichaam. Rode strepen van je bh bij een jurk is geen mooi gezicht en deze trekken vaak ook niet snel weg. Ook elastiekjes moet je niet om je pols dragen op de dag van je gala, eigenlijk ook niet de nacht van tevoren. Sokken moet je vermijden als je enkels zichtbaar zijn, je kan in plaats daarvan slippers dragen.

Deel dit bericht
Read later
Avatar foto
Selena Amber Van der Tholen

Hi, mijn naam is Selena en ik ben student Journalistiek aan de Hogeschool Utrecht. Ik ben graag bezig met fashion, beauty, lifestyle en alles wat daarbij komt kijken. Daarnaast heb ik ook een passie voor fitness en synchroonzwemmen. Naast schrijven heb ik ook een grote interesse in fotografie en film.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

2.2k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.